Namakan Idea untuk Syarikat Katering

Menyediakan makanan pembuka, makanan pembuka dan pencuci mulut yang merosot dan lazat untuk pelanggan dan tetamu mereka boleh membawa kepada usaha keusahawanan yang memuaskan dan memuaskan. Memberi makan kepada tetamu yang terdiri dari anak-anak di pesta ulang tahun hingga profesional di seminar perniagaan dapat menjaga kemahiran masakan anda tajam sambil memasak keuntungan untuk syarikat katering anda. Datang dengan nama yang bernas untuk membantu anda menjenamakan dan memasarkan syarikat katering anda.

Idea Ringkas

Buat carta atau senarai idea dan perkataan yang berkaitan dengan istilah katering, makanan dan industri. Dari senarai ini, mulailah mengembangkan nama perniagaan katering yang mungkin. Tulis semua yang anda fikirkan semasa percambahan fikiran. Istilah yang paling tidak jelas dapat membawa anda ke nama yang sempurna. Pertimbangkan idea, seperti nama depan atau belakang anda diikuti dengan "Perkhidmatan Katering" atau "Catering Creations." Lihat dalam buku telefon tempatan anda dan periksa nama perniagaan yang telah dipilih oleh syarikat katering lain. Walau bagaimanapun, hindari idea yang serupa; gunakannya untuk memberi idea tambahan. Idea mudah lain termasuk "Penciptaan Makanan Bergerak" dan "Kegembiraan yang Dihantar."

Idea Kreatif

Syarikat katering menawarkan pelbagai perkhidmatan. Selain memasak makanan dan makanan tambahan yang lazat, syarikat katering juga dapat menawarkan perkhidmatan pencuci mulut dan minuman. Pertimbangkan perkhidmatan yang anda tawarkan dan jenis makanan yang anda berikan semasa membuat nama perniagaan. Lihat majalah makanan dan minuman, buletin industri dan katalog pembekal. Cari istilah dan frasa yang menarik. Kembangkan nama perniagaan anda dari cadangan yang anda dapati. Pertimbangkan idea seperti "Comfort Food Caterers" atau "Festive Fun Catering." Membuat nama yang menyeronokkan dan kreatif dapat memberi anda cara mudah untuk mula membina imej syarikat anda.

Pertimbangan

Ingat penonton anda semasa mengembangkan nama syarikat katering. Contohnya, jika perniagaan akan memusatkan perhatian pada pesta kanak-kanak dan perayaan santai, pastikan nama itu menyeronokkan dan ringkas. Perniagaan katering dengan fokus pada pelanggan korporat dan acara besar harus menjaga nama syarikat katering profesional agar dapat menggambarkan gambaran yang sesuai. Sentiasa periksa dengan setiausaha pejabat negeri anda sebelum memutuskan nama dan mencetak bahan pemasaran. Setiausaha pejabat negeri boleh memberi nasihat sekiranya nama itu tersedia untuk digunakan.