Cara Membuat Pautan Afiliasi Secara Langsung ke Produk di Amazon

Bergabung dengan program gabungan Amazon Associates membolehkan pengguna mempromosikan dan menjual produk Amazon di laman web atau blog mereka sendiri. Amazon menawarkan banyak alat promosi untuk membantu rakan mempromosikan produk, termasuk pautan produk afiliasi kontekstual yang secara automatik memadankan iklan dengan kandungan laman web. Syarikat bersekutu juga boleh membuat pautan terus ke produk tertentu di Amazon dengan menggunakan alat carian produk laman web dan menyalin dan menampal kod pautan afiliasi produk.

1

Log masuk ke akaun Amazon Associates anda. Ini membuka halaman utama Associates Central anda.

2

Klik tab "Pautan dan Sepanduk" di menu navigasi atas. Pilih "Pautan Produk" dari menu lungsur turun.

3

Ketik nama produk yang anda cari ke medan input di bawah "Cari Apa-apa Produk" di bahagian atas halaman. Klik butang "Pergi".

4

Tatal senarai produk yang dipaparkan yang mengandungi nama produk yang anda masukkan pada langkah sebelumnya. Amazon menunjukkan gambar kecil dan keterangan produk untuk membantu anda mencari produk tertentu dengan cepat.

5

Klik butang "Dapatkan Pautan" di sebelah produk yang ingin anda promosikan. Sorot dan salin kod Bahasa Markup Hiperteks di medan di bawah "Dapatkan Kod HTML untuk Pautan Produk Ini."

6

Buka halaman Web di mana anda ingin memasukkan pautan dalam editor HTML biasa anda, pengekodan Web dan program reka bentuk atau alat penyuntingan teks biasa.

7

Tatal ke kedudukan yang betul di halaman untuk pautan produk Amazon. Tampal kod yang anda salin pada Langkah 5 ke halaman.

8

Simpan halaman Web yang diedit dan muat naik ke pelayan laman web anda.