Cara Menghantar Logo Keren di Status Facebook

Antara muka Facebook yang bersih dan mesra pengguna mempunyai beberapa sekatan cara pengguna mengedit halaman mereka, tidak seperti profil Myspace yang lebih kompleks dan disesuaikan. Contohnya, status Facebook tidak membenarkan penyuntingan HTML kecil dalam catatan, seperti cetak miring atau cetak tebal. Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk berkongsi logo dan simbol yang menarik dan menarik dengan rakan anda, namun tanpa perisian khas atau alat penyuntingan.

Simbol ASCII

1

Lihat senarai ketukan kekunci simbol ASCII untuk sistem operasi anda. Untuk Windows, sebahagian besar simbol dibuat dengan menekan urutan pada pad angka sambil menahan kekunci Alt. Untuk komputer Mac, anda boleh menahan kekunci Pilihan dan menekan sebahagian besar angka asas, simbol dan kekunci huruf untuk membuat simbol yang berbeza. Simbol tambahan boleh didapati semasa memegang kekunci Shift dan Option secara serentak.

2

Log masuk ke akaun Facebook anda. Klik pada "Apa yang ada di fikiran anda?" medan untuk memulakan kemas kini status baru.

3

Gunakan senarai simbol ASCII untuk membuat catatan anda. Anda boleh belajar menekan kekunci untuk membuat simbol seperti hati, matahari, ikon mata wang dan bentuk lain. Sebagai alternatif, anda boleh memilih satu simbol pada satu masa, klik kanan dan salin ke papan keratan anda. Klik kanan pada bar status Facebook dan pilih "Tampal" untuk menghantar simbol.

4

Klik "Kongsi" untuk mengemas kini status Facebook anda dengan simbol.

Pautan Luar

1

Cari versi berkualiti logo yang ingin anda kongsi dengan rakan anda. Sebagai contoh, jika anda ingin menghantar logo klasik pasukan bola keranjang, gunakan Google untuk mencari nama pasukan dan tambahkan "logo" pada pertanyaan carian anda. Klik "Imej" dan pilih "Besar" untuk memaparkan rangkaian gambar beresolusi tinggi logo. Sebagai alternatif, anda boleh mencari laman web rasmi pasukan dan mencari halaman "Sejarah" atau "Tentang".

2

Klik kanan logo dan pilih "Salin URL Gambar" atau "Salin Lokasi Gambar."

3

Log masuk ke akaun Facebook anda.

4

Klik pada "Apa yang ada di fikiran anda?" bidang. Klik kanan dan pilih "Tampal" untuk menyiarkan URL untuk logo. Gambar kecil untuk logo akan dihasilkan secara automatik. Anda boleh menghapus teks URL setelah lakaran kecil dihasilkan, dan anda mempunyai pilihan untuk memasukkan komen anda sendiri mengenai logo tersebut.

5

Klik "Kongsi" untuk menyiarkan pautan sebagai kemas kini pada status Facebook anda.