Cara Mencari ID Cukai Persekutuan

ID cukai persekutuan anda, yang lebih dikenali sebagai Nombor Pengenalan Majikan atau EIN mengenal pasti perniagaan anda ke IRS. Ia adalah nombor sembilan digit. Syarikat anda mesti melamar IRS untuk mendapatkan nombor tersebut. Setelah dikeluarkan, anda akan menemuinya di dokumen rasmi yang dikeluarkan kepada anda dari IRS.

1

Periksa dokumen asal yang anda terima dari IRS setelah permohonan EIN anda. Sekiranya anda tidak dapat menjumpainya, nombor tersebut harus disenaraikan pada komunikasi rasmi yang anda terima dari IRS.

2

Hubungi institusi kewangan anda untuk melihat apakah mereka mempunyai rekod. Biasanya, anda akan memberikan dokumentasi yang anda serahkan kepada EIN anda untuk membuka akaun. Sekiranya anda mempunyai EIN pada masa itu, institusi kewangan semestinya mempunyai rekodnya.

3

Hubungi IRS di 800-829-4933. Talian Cukai Perniagaan & Keistimewaan mereka dibuka dari jam 7 pagi hingga 10 malam di semua zon waktu. Anda mesti menjadi ejen syarikat yang sah untuk menerima nombor melalui telefon, jadi bersiaplah untuk mengenali diri anda dan hubungan anda dengan syarikat (pemilik atau ahli lembaga pengarah, misalnya) semasa anda menelefon.