Cara Menyalin Tweet & Menyiarkannya di Tumblr

Salah satu cara untuk menarik pengunjung ke laman web atau blog adalah dengan kerap menyiarkan maklumat baru atau menghiburkan kandungan baru. Sekiranya perniagaan anda mempunyai blog Tumblr, anda boleh memanfaatkan sebilangan besar maklumat percuma yang disediakan oleh Twitter. Ini mungkin kerana Twitter memberi kebenaran kepada orang ramai untuk menggunakan tweet yang disiarkan oleh ahli di perkhidmatan tersebut. Setelah mengetahui cara menyalin tweet tersebut, anda boleh menampalnya ke salah satu catatan Tumblr anda.

1

Log masuk ke akaun Tumblr anda. Ketik atau klik ikon "Rumah" untuk melihat laman utama anda. Halaman ini mengandungi garis masa anda yang memaparkan senarai tweet dari orang yang anda ikuti.

2

Ketik atau klik di mana sahaja pada tweet untuk mengembangkannya dan melihat lebih banyak maklumat mengenai Tweet tersebut. Ketik atau klik "Butiran" dan salin URL yang muncul di bar Alamat penyemak imbas anda.

3

Lawati halaman Papan Pemuka Tumblr anda dan ketik atau klik "Pautan." Ketik tajuk untuk pautan Twitter anda di kotak teks "Judul" dan tampal URL yang anda salin ke kotak teks "URL".

4

Ketikkan keterangan pilihan dalam kotak teks di bawah kotak teks URL dan ketik atau klik "Buat Pos." Twitter membuat catatan baru yang mengandungi pautan Twitter.