Bagaimana Membina Laman Web di GoDaddy

Anda boleh membina laman web di GoDaddy untuk menyelesaikan proses pencarian dan pendaftaran domain sambil mendapatkan hosting untuk laman web baru. GoDaddy bukan hanya penyedia domain, tetapi juga menawarkan hosting lengkap, serta sokongan teknikal telefon dan dalam talian. Bina laman web dari awal atau gunakan alat reka bentuk Web terbina dalam GoDaddy, termasuk pemasangan automatik platform blogging WordPress.

1

Taipkan URL yang anda inginkan ke medan kosong di halaman GoDaddy utama dan klik "Go." Tandakan kotak di sebelah peluasan laman web yang anda mahukan - ".com" atau ".us," misalnya - dan klik "Tambah." Pilih "Terus ke Pendaftaran", kemudian masukkan maklumat hubungan dan pembayaran anda. Pilih pilihan hosting - misalnya 12 atau 24 bulan - kemudian sahkan jumlah transaksi anda dan klik "Kirim" untuk membeli domain. Buat nama pengguna dan kata laluan yang anda gunakan untuk log masuk ke GoDaddy.

2

Taipkan nama pengguna dan kata laluan anda ke medan di bahagian atas mana-mana halaman GoDaddy dan klik "Log In." Pilih butang "Pengurus Fail" untuk dibawa ke direktori utama anda dan mulailah membina halaman dari awal. Sebagai alternatif, klik nama perkhidmatan yang ingin anda pasang - "WordPress," misalnya, jika anda blog - atau mana-mana alat reka bentuk Web GoDaddy untuk mendapatkan bantuan dalam membina laman web ini.

3

Klik butang "Baru" untuk memulakan kerja di laman web HTML pertama anda. Sebagai alternatif, muat naik fail HTML atau PHP, serta lembaran gaya CSS, ke laman web anda jika anda memindahkan laman web yang sudah ada atau yang telah dibina sebelumnya ke pelayan GoDaddy.