Cara Membuat Orang Melihat Perkara Yang Anda Muat Naik di YouTube

Menurut YouTube, 72 jam video dimuat naik ke perkhidmatan setiap minit. Ini bermaksud bahawa apabila anda memuat naik video untuk syarikat atau perniagaan anda, video itu mudah tersesat. Selain membuat video yang bermanfaat, menarik atau mengejutkan yang dapat dikongsi, anda dapat menarik perhatian penonton dengan pemasaran yang fokus.

Optimumkan Penyenaraian

Oleh kerana Google memiliki YouTube, setiap video yang anda hantar boleh masuk dalam senarai mesin pencari - tetapi hanya jika anda mengoptimumkan kandungan bertulis. Perayap web Google tidak dapat merangkak video, jadi menyiarkan judul yang menjurus seperti "Lihat ini" atau "Video Mengejutkan" secara drastik akan menurunkan peluangnya untuk muncul dalam senarai organik. Sebagai gantinya, cari kata kunci yang menerangkan kandungan anda, yang anda tahu orang akan mencari, dan menggunakannya sebagai tajuk. Tulis lebih banyak di kawasan penerangan, dan mungkin juga hantar transkrip video di kawasan itu, jika boleh. Tambahkan tag juga - bukan hanya kata kunci anda, tetapi istilah yang berkaitan yang mungkin dicari oleh orang juga.

Benamkan di Laman Web

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web yang mendapat lalu lintas yang baik, disasarkan, masukkan video anda dalam catatan blog atau di halaman yang popular. Untuk melakukan ini, pergi ke video di YouTube, klik "Kongsi" dan pilih tab "Benamkan". Gunakan teks di sekitar video untuk menjelaskan dengan lebih baik apa yang ada di dalamnya, atau sebagai iklan mini untuk video tersebut. Untuk lebih banyak paparan, hantarkan terus di laman utama anda. Sekiranya seseorang menyukai salah satu video anda, mereka mungkin akan menonton lebih banyak, yang dapat meningkatkan tontonan di seluruh saluran anda.

Kongsi di Rangkaian Sosial

Sekiranya anda menganggap kandungan muat naik YouTube anda sangat menarik atau mengejutkan, dan berpotensi menjadi viral, manfaatkan rangkaian sosial untuk memaksimumkan potensinya. Kongsi videonya di Facebook, tetapkan pemilih audiens ke "Public" agar semua orang dapat mengaksesnya. Kongsi juga di Google+ dan Twitter. Sekiranya orang menyukai video itu atau menyedarkannya, mereka akan membagikannya kepada rakan mereka.

Menjangkau

Untuk mencari lebih ramai pelawat, sasarkan penonton di luar rangkaian sosial yang mungkin menyukai video anda. Cari forum yang berkaitan dan sertai dengan memberi nasihat; hantarkan pautan ke video anda hanya setelah anda mendapat kepercayaan ahli-ahlinya. Hubungi orang yang mempunyai blog popular yang berkaitan dengan bidang video dan hantarkan pautan kepada mereka - mereka mungkin memutuskan untuk menghantarnya. Hubungi senarai e-mel anda sendiri, jika ada, begitu juga dengan rakan dan keluarga anda, dan tanyakan apakah mereka mengenali sesiapa yang ingin video tersebut. Semakin banyak orang yang melihatnya, semakin besar kemungkinan penyebarannya.