Cara Mengaktifkan Angin MSI Bluetooth

MSI Winds boleh dihantar dengan modul Bluetooth pilihan yang membolehkan netbook mengesan dan memasang peranti Bluetooth yang berdekatan. Sebagai sebahagian daripada amalan terbaik, perniagaan harus menjadikan Bluetooth dan teknologi wayarles lain dinyahaktifkan ketika tidak digunakan, tetapi anda boleh mengaktifkan Bluetooth dengan mudah apabila diperlukan. Langkah-langkah untuk mengaktifkan Bluetooth pada MSI Wind berbeza-beza bergantung pada model produk. Beberapa model menggunakan satu set kekunci panas untuk menghidupkan komunikasi tanpa wayar, sementara yang lain menggunakan kombinasi papan kekunci yang berbeza.

1

Tekan "Fn-F9" untuk menghidupkan Bluetooth pada MSI Wind. Periksa diod pemancar cahaya Bluetooth untuk menentukan status radio Bluetooth. Sekiranya lampu tetap padam, Angin menggunakan sekumpulan kunci panas yang berbeza untuk mengaktifkan Bluetooth.

2

Tahan "Fn" dan tekan "F11" untuk menukar tetapan tanpa wayar.

3

Pilih dari tetapan di layar pilihan untuk mengaktifkan Wi-Fi dan Bluetooth, atau nonaktifkan Wi-Fi dan biarkan Bluetooth aktif, bergantung pada pilihan anda.