Bagaimana Mengiklankan Perniagaan Lukisan Saya

Rumah, perniagaan dan komuniti pangsapuri semuanya boleh menggunakan perkhidmatan dan kepakaran pelukis berpengalaman. Rancangan pengiklanan dan pemasaran yang mantap dapat menjadikan perniagaan melukis anda ke tahap berikutnya, terutama jika anda memanfaatkan pilihan dengan harga rendah dan berpatutan tinggi serta mengembangkan usaha pengiklanan jangka panjang.

 1. Letakkan Tanda di Kawasan Yang Terlihat

 2. Paparkan tanda. Minta kebenaran pelanggan untuk menunjukkan papan tanda di tempat mereka. Letakkan papan tanda yang mengiklankan jenis pekerjaan yang dilakukan di lokasi tersebut. Testimoni pelanggan ini menarik perhatian jiran dan mereka yang melewati lokasi.

 3. Pastikan maklumat hubungan syarikat anda dapat dilihat dan papan tanda menunjukkan nombor telefon anda dengan jelas.

 4. Sampaikan Bahan Iklan

 5. Tinggalkan risalah dan kad perniagaan dengan pelbagai perniagaan di sekitar bandar. Lawati pusat kediaman dan kebun tempatan, kedai cat dan syarikat bergerak. Sebarkan kad perniagaan dan risalah untuk disalurkan kepada pelbagai perniagaan kepada pelanggan yang meminta pertolongan dengan projek lukisan. Tawarkan untuk melakukan perkara yang sama bagi perniagaan yang bersedia membantu usaha pemasaran anda.

 6. Gunakan Kaedah Pengiklanan Tempatan

 7. Iklankan secara tempatan. Hubungi syarikat telefon tempatan anda. Tanya mengenai kos yang berkaitan dengan memasukkan kupon atau tawaran diskaun untuk perniagaan lukisan anda dalam paket selamat datang di rumah baru. Paket-paket ini biasanya dihantar ke akaun baru sebagai cara menyambutnya ke kawasan sekitar.

 8. Untuk liputan yang lebih luas, beli iklan bayar per klik di Google dan Facebook. Senaraikan perkhidmatan lukisan anda di buku telefon tempatan anda. Beriklan dengan kenderaan anda semasa berada di luar bandar dengan meletakkan tanda pemasaran magnetik di pintu kereta. Tanda magnetik harus menunjukkan nama perniagaan dan nombor telefon lukisan anda.

 9. Keluarkan Item Promosi yang dicetak

 10. Bagikan item promosi untuk memperkenalkan perniagaan anda. Pesan barang yang dicetak dari syarikat produk promosi atau pencetak tempatan. Pilihan yang mungkin termasuk kalendar, pen dan notepad. Lepaskan mereka di pameran rumah dan taman tempatan.

 11. Cari dan menghadiri pameran industri tempatan yang menampilkan pembina rumah, landskap, arkitek dan syarikat pemulihan rumah. Keluarkan barang promosi, kad nama dan brosur yang menawarkan perkhidmatan anda kepada mana-mana perniagaan atau individu yang boleh menyewa pelukis sekarang atau di masa akan datang.

 12. Gunakan Media Sosial

 13. Siapkan halaman Facebook untuk perniagaan anda, dan ajak semua rakan dan keluarga anda agar Suka dan Kongsi dengan semua rakan dalam senarai mereka. Kirim secara berkala, atau minta rakan atau ahli keluarga melakukannya untuk anda, dengan menawarkan petua mengenai topik lukisan dan hiasan. Sekiranya anda tidak mempunyai masa untuk menulisnya sendiri, cari pautan menarik dari sumber yang tidak kompetitif dan kongsi dengan pengikut anda. Kirim gambar sebelum dan selepas dari portfolio anda di halaman Facebook atau akaun Instagram, dan tweet pautan ke foto dari akaun Twitter syarikat.

 14. Perkara yang Anda Perlu

  • Tanda-tanda

  • Penumpang

  • Kad perniagaan