Bolehkah Saya Membayar Diri Sebagai Pekerja Sebagai Pemilik LLC?

LLC, atau syarikat dengan tanggungan terhad, terus menjadi kaedah yang sangat popular untuk mengatur perniagaan. Mereka menawarkan perlindungan tanggungjawab syarikat tanpa perlu mengemukakan penyata cukai yang berasingan dan tanpa berpotensi untuk cukai berganda. Kesederhanaan mereka, bagaimanapun, termasuk membayar semua keuntungan mereka sebagai jalan masuk kepada orang yang memilikinya dan, dengan demikian, mereka tidak membenarkan pemiliknya dibayar sebagai pekerja.

Bagaimana Anda Membayar Diri Anda

Sekiranya anda memiliki LLC, anda membayar sendiri dengan hanya mengeluarkan wang dari akaun LLC. Akauntan mengesyorkan secara berkala menulis cek dari akaun bank LLC anda ke akaun peribadi anda. Ini menjadikan buku syarikat bebas daripada perbelanjaan peribadi. Sama ada anda mengambil keuntungan dari LLC anda atau tidak, anda masih perlu membayar cukai pendapatan peribadi ke atasnya.

Gaji atau Cabutan

Pengedaran ini dari LLC anda biasanya disebut sebagai "cabutan" dan ia berbeza dengan gaji atau gaji setiap jam yang anda bayar kepada pekerja. Gaji dan upah ditahan cukai persekutuan dan negeri. Anda juga menahan sumbangan pekerja dan majikan kepada Jaminan Sosial dan Medicare, yang dikenali sebagai FICA, serta potongan lain yang diperlukan. Walau bagaimanapun, apabila anda mengambil keputusan, undian tersebut tidak akan ditangguhkan. Oleh itu, anda juga perlu membuat anggaran pembayaran cukai anda sendiri, serta membayar bahagian peribadi dan majikan sumbangan cukai gaji FICA sebagai cukai pekerjaan sendiri.

Pasangan berkahwin

Sekiranya anda masih mahu membayar diri anda sebagai pekerja, anda mungkin mempunyai jalan penyelesaian jika anda sudah berkahwin dan mengemukakan pulangan bersama. Ambil pasangan anda dan bayar sebagai pekerja anda. Oleh kerana anda membuat fail bersama, pendapatan anda akan sama, dan gaji yang anda bayar kepadanya akan dikurangkan dari keuntungan perniagaan. Tetapi, ingatlah bahawa jika anda melakukan ini, anda perlu membayar pengangguran dan membeli insurans pampasan pekerja untuk mereka. Sebagai tambahan, kerana pengaturan seperti ini dapat diteliti IRS, anda harus membincangkan rancangan anda dengan akauntan dan peguam anda sebelum melaksanakannya.

Memasukkan

Sekiranya anda benar-benar ingin membayar diri anda sebagai pekerja, masukkan perniagaan anda. Melakukan ini akan membolehkan anda membayar gaji yang berpatutan dan juga menghapuskan kos pemberian faedah tambahan kepada diri sendiri. Keuntungan yang kekal di syarikat biasanya dikenakan cukai pada kadar yang lebih rendah, dan anda selalu dapat mengeluarkan pendapatan tambahan dari syarikat sebagai dividen saham yang juga dikenakan cukai pada kadar yang lebih rendah daripada pendapatan yang diperoleh. Namun, ingatlah bahawa menjalankan syarikat memerlukan lebih banyak kerja perakaunan dan, dalam beberapa keadaan, boleh menyebabkan bil cukai yang lebih tinggi kerana cukai berganda yang berlaku ketika keuntungan korporat dikenakan cukai dan ketika anda dikenakan cukai secara peribadi ketika anda mengeluarkannya .