Pulangan yang Baik untuk Seimbang 401 (k)

401k seimbang adalah yang memberikan pulangan terbaik berdasarkan jumlah risiko yang anda sanggup tanggung. Pelabur yang lebih muda mungkin ingin menjadi lebih agresif dalam memilih dana 401k sebagai pertukaran untuk potensi pulangan tahunan yang lebih tinggi. Pelabur yang lebih tua dengan lebih banyak wang dalam jumlah 401k mungkin ingin mengurangkan risiko untuk melindungi prinsipalnya dan hidup dari pulangan tahunan setelah bersara.

1

Buat definisi untuk apa yang anda rasa seimbang 401k. Imbangan tidak bermaksud mempunyai peratusan sekuriti berisiko dan selamat yang sama. Orang yang lebih muda mungkin ingin mengimbangkan pelaburannya dengan memilih peratusan sekuriti berisiko tinggi yang lebih besar, mengimbangkan 401k dengan peratusan pilihan yang lebih stabil yang lebih kecil. Pilih 401k yang memenuhi definisi keseimbangan anda berdasarkan garis panduan tersebut.

2

Gunakan kalkulator persaraan. Sebagai tambahan kepada minat dan pertumbuhan tahunan anda, jumlah sumbangan tahunan anda kepada 401k anda adalah faktor penting yang menentukan sama ada anda akan mempunyai wang yang mencukupi untuk bersara. Anggarkan berapa keperluan pendapatan tahunan anda apabila anda bersara untuk menentukan pulangan yang baik - atau mencukupi - dari 401k anda. Gunakan satu atau lebih banyak kalkulator persaraan percuma dalam talian untuk membantu anda menentukannya.

3

Tentukan apa sumbangan tahunan anda untuk memenuhi keperluan anda ketika anda mencapai persaraan. Kalkulator persaraan mengambil kira faedah dan yuran dan membantu anda menetapkan matlamat anda.

4

Tetapkan matlamat pengembalian pelaburan anda sebanyak 4 peratus setelah anda mencapai persaraan untuk memberi anda 80 peratus daripada pendapatan sebelum persaraan anda. Sekiranya anda mempunyai kos sara hidup tahunan yang lebih rendah semasa bersara, anda dapat memenuhi keperluan anda dengan jumlah baki portfolio yang lebih rendah. Sekiranya anda mahukan pulangan dolar tahunan yang lebih tinggi dan kurang wang dalam akaun persaraan anda, anda mungkin memerlukan pulangan yang lebih tinggi daripada 4 peratus.

5

Bertujuan untuk memperoleh 6 peratus pulangan 401k anda jika anda berusia lima tahun atau kurang dari bersara, atau 8 peratus jika anda lebih dari lima tahun dari bersara, mengesyorkan laman web pelaburan Kiplinger di halaman kalkulator perancangan kewangannya.

6

Bandingkan rancangan 401k teratas. Satu definisi pengembalian "baik" pada 401k adalah kadar yang disediakan oleh rancangan teratas. Cari rekod prestasi bertahun-tahun untuk rancangan yang berbeza dengan penyelidikan dalam talian. Baca laporan oleh perniagaan seperti BrightScope, yang menawarkan penarafan tahunan rancangan 401k dengan prestasi terbaik.

7

Lawati laman web dana bersama individu, dan semak rekod prestasi mereka untuk tahun lalu, dan untuk lima, 10 atau lebih tahun terakhir. Pada tahun 2010, rancangan rata-rata memberikan pulangan antara 5 persen dan 10 peratus, menurut editor laman web kewangan StartupGazette, Christopher Gu.