Cara Menyimpan Rekod Batu & Gas untuk Potongan Cukai

Semasa anda memandu kenderaan untuk perniagaan anda, anda boleh memasukkan perbelanjaan yang berkaitan sebagai pengurangan pada penyata cukai pendapatan anda. Anda boleh menggunakan kaedah jarak tempuh standard, yang menghitung pemotongan berdasarkan sejauh mana anda memandu dan tidak membenarkan kos gas ditambahkan, atau kos sebenar, yang membolehkan anda memasukkan gas, penyelenggaraan dan minyak tetapi bukan kadar jarak tempuh standard . Dengan menyimpan rekod yang diperlukan untuk kedua-dua kaedah jarak tempuh standard dan kaedah perbelanjaan sebenar, anda boleh mengira kedua-dua penilaian pada akhir tahun dan menuntut kaedah yang menghasilkan pemotongan yang lebih besar.

1

Buat templat log perbatuan yang mempunyai lajur untuk tarikh perjalanan, tempat anda memandu, bacaan awal dan akhir odometer, sejauh mana perjalanan anda dan tujuan perniagaan perjalanan.

2

Kemas kini catatan jarak tempuh semasa anda memandu kereta daripada menunggu hingga akhir tahun dan meneka dengan potongan anda. Sebagai contoh, satu entri mungkin berbunyi, "8/15; perjalanan ke Chicago dari Springfield; 115,000; 115,210; 210 batu; panggilan penjualan kepada bakal pelanggan."

3

Simpan semua resit atau invois anda untuk sebarang pembelian gas atau perbelanjaan lain yang berlaku, seperti pertukaran minyak, untuk setiap perjalanan.