Idea Dekorasi Pejabat Perubatan Penyambut Tetamu Depan

Pesakit sering menghabiskan banyak masa, jika tidak lebih banyak masa, di kawasan penerimaan tetamu pejabat perubatan anda daripada dengan doktor. Dekorasi perubatan yang sesuai dan menarik dapat meningkatkan pengalaman pesakit anda dan gambaran keseluruhan pejabat perubatan. Tunjukkan kepada pesakit betapa anda menjaga mereka dengan memilih hiasan yang menarik dan selesa. Sentiasa pastikan hiasan anda sentiasa terkini, dengan kerap menyegarkan penampilan.

Layan Pelanggan

Fikirkan demografi yang dilayan oleh pejabat perubatan anda supaya hiasan yang anda pilih sesuai untuk pelanggan anda. Sekiranya anda seorang pejabat pediatrik, buat persekitaran yang menarik untuk anak-anak. Jadikan kawasan ini berwarna-warni, luas dan menarik untuk anak-anak. Sertakan kawasan permainan atau kawasan hiburan. Sekiranya pejabat anda melihat kebanyakan pelanggan tua, gunakan skema warna dan hiasan yang menenangkan yang dapat dihargai oleh pesakit tua, seperti foto sejarah. Pastikan tempat duduk anda selesa dan semua visual senang dibaca.

Iklankan kelayakan doktor

Sekiranya pejabat perubatan anda menyediakan perkhidmatan kritikal atau merawat penyakit serius, pertimbangkan untuk menghantar bukti kelayakan doktor di kawasan penerimaan untuk mengurangkan kegelisahan pesakit. Daripada menatap dinding kosong, pesakit dapat membaca tentang kelayakan doktor mereka dan meluangkan masa untuk mengenalnya dengan lebih baik. Selain ijazah perubatan, anda boleh menghiasi kawasan ini dengan sijil lain, seperti sijil terima kasih yang diterima kerana menyokong organisasi masyarakat atau pencapaian peribadi.

Buat Persekitaran yang Santai

Pesakit boleh berjaga-jaga ketika menunggu di kawasan penerimaan tetamu. Mereka mungkin sakit atau bimbang tentang kesihatan mereka atau orang yang disayangi. Mereka mungkin menunggu lebih lama daripada yang mereka rasa wajar. Buat persekitaran yang dapat mengurangkan tekanan yang dirasakan oleh pesakit anda. Gunakan warna yang menenangkan dan hias dengan tumbuh-tumbuhan dan hiasan dinding yang menarik yang semestinya menyenangkan - dengan pemandangan yang indah atau orang yang tersenyum, misalnya. Kirimkan ucapan inspirasi di mana pesakit dapat membacanya.

Hiasan Pendidikan atau Musim

Anda mempunyai banyak tema untuk dipilih untuk memberi inspirasi kepada hiasan anda. Dekorasi bermusim atau percutian secara amnya menimbulkan suasana positif bagi pesakit. Atau gunakan tema pendidikan, seperti kesedaran diabetes atau pencegahan barah payudara, sebagai asas untuk hiasan. Menghias tema membolehkan anda berkongsi maklumat atau keceriaan bermusim dengan pesakit anda sementara mereka menunggu.