Cara Menukar Hak Milik Tunggal kepada Syarikat

Memindahkan syarikat anda dari kepemilikan tunggal ke struktur korporat nampaknya merupakan langkah besar, tetapi sebenarnya adalah proses yang mudah. Menukar kepada syarikat liabiliti terhad biasanya merupakan langkah seterusnya dari hak milik tunggal dan menawarkan pemilik syarikat perlindungan paling banyak dari hutang serta faedah cukai. Semua wang dari LLC diserahkan kepada pemilik secara langsung, yang kemudian dikenakan cukai mengikut kadar cukai masing-masing, menjadikan tanggungan cukai jauh lebih kecil daripada syarikat yang lebih besar.

1

Hubungi pejabat Setiausaha Negara negeri anda dan cari tahu apa yang diperlukan oleh negeri anda untuk membentuk sebuah LLC. Permohonan, artikel penggabungan atau organisasi, pencarian nama perniagaan dan bayaran biasanya diperlukan, tetapi setiap negeri berbeza.

2

Pilih nama yang memenuhi kehendak negeri anda. Nama perniagaan anda mestilah unik dan mesti diakhiri dengan "LLC."

3

Tuliskan artikel penubuhan anda. Ini mesti merangkumi nama dan jenis perniagaan, maklumat hubungan untuk pemilik serta pengurus atau ahli korporat yang lain. Pejabat Setiausaha Negara anda mungkin menawarkan contoh untuk memulakan anda.

4

Failkan semua dokumentasi yang diperlukan oleh negeri anda dengan pejabat Setiausaha Negara atau jabatan yang bertanggungjawab terhadap permohonan LLC di negeri anda. Pastikan artikel tersebut ditandatangani oleh sekurang-kurangnya salah satu penganjur LLC dan bahawa anda memasukkan nama dan alamat ejen berdaftar yang anda gunakan, jika anda menggunakannya. Ejen berdaftar adalah orang yang diberi kuasa oleh syarikat untuk menjalankan perniagaan undang-undang bagi pihak LLC anda dan biasanya merupakan peguam perniagaan atau cukai.