Apakah Faedah dari eBay Storefront?

Untuk memiliki kedai eBay atau tidak mempunyai kedai eBay - itu benar-benar merupakan persoalan penting bagi mana-mana pemilik perniagaan kecil yang bergantung pada eBay untuk mendapatkan pendapatan. Sebenarnya, ini tidak sesuai untuk semua orang, dan eBay mengakui bahawa. Walau bagaimanapun, bagi banyak perniagaan, etalase eBay boleh membawa faedah yang merangkumi alat pemasaran dan penjualan dalam talian yang lebih luas.

Penjenamaan

Kedai di eBay menawarkan kelebihan yang serupa dengan memiliki kedai luar talian - kemampuan untuk mewujudkan suasana dan konteks di mana pelanggan dapat membuat hubungan emosi. Dengan kata lain, kedai eBay bagus untuk penjenamaan. Kedai meningkatkan lagi pengalaman pembeli dengan membiarkan anda "menghias" kedai anda dengan logo dan sepanduk. Dan, seperti kedai fizikal, anda boleh menyusun semua penyenaraian semasa anda ke dalam pelbagai kategori dan bukannya menyebar di seberang pasar eBay. Selain itu, eBay memberi anda alat untuk melakukan kempen pemasaran e-mel dan menawarkan promosi.

Pembayaran

Sekiranya anda sudah menjual di eBay, maka anda tahu mengenai proses pembayaran. Sekiranya anda belum menjual di eBay, maka anda harus mengetahui sedikit tentang bagaimana eBay membolehkan anda menerima pembayaran. Ini dilakukan terutamanya melalui PayPal, yang dimiliki oleh eBay. Majalah "Inc." sejauh ini memanggil sistem pungutan pembayaran eBay "sangat mesra pengguna," dan yang lain nampaknya setuju. Pada dasarnya, anda mendapat perkhidmatan pembayaran dalam talian dengan kos rendah yang tidak perlu anda pertahankan kerana semua itu dilakukan oleh eBay.

Kelenturan

Sebagai tambahan kepada faedah yang disebutkan di atas, anda boleh menguruskan kedai eBay anda bukan sahaja dari komputer riba atau komputer perniagaan anda tetapi juga dari peranti mudah alih yang menggunakan platform iOS, Android, Windows atau Blackberry. Aplikasi Mudah Alih eBay membolehkan anda mengesan semua aktiviti eBay anda, termasuk aktiviti penjualan anda di kedai eBay anda. Selain itu, anda juga boleh memanfaatkan telefon pintar atau kamera tablet anda untuk mengambil gambar barang dan menambahkan item baru ke kedai anda.

Pertimbangan

Adakah kedai eBay sesuai untuk perniagaan anda banyak bergantung pada berapa banyak item yang anda jual secara tetap di laman web ini setiap bulan. Sebagai contoh, jika anda kerap menyenaraikan lebih dari 50 item setiap bulan, yang bebas disenaraikan tanpa kedai eBay, maka anda mungkin mendapat keuntungan dengan membuka kedai eBay asas. Tanpa kedai, anda mesti membayar sedikit bayaran untuk menyenaraikan setiap item melebihi 50 awal. Walau bagaimanapun, dengan sebuah kedai, anda mendapat 150 senarai percuma sebagai pertukaran dengan harga langganan bulanan - kira-kira $ 20 sebulan untuk kedai asas pada bulan Julai 2013.