Cara Menyahpasang Pengoptimum PC

PC Optimizer, sering dilabel sebagai PC Optimizer Pro, ditagih sebagai alat untuk membersihkan sistem Windows dan mempercepat prestasi. Walau bagaimanapun, program ini umumnya dianggap sebagai perisian pengintip dan virus paling teruk, dan sukar untuk dikeluarkan sepenuhnya dari sistem anda. Menyahpasang program dan komponennya secara manual dari pendaftaran adalah cara untuk memastikan bahawa sistem anda bersih dan tidak ada artifak yang berlanjutan dari PC Optimizer.

1

Klik butang "Mula" dan pilih "Jalankan." Dalam dialog Jalankan, masukkan "regedit" dan klik "OK."

2

Gunakan fungsi Find untuk mencari PCOptProCtxMenu.dll. Apabila carian menemui fail, hapus fail tersebut.

3

Buka HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Local AppWizard-Generated Applications \, dan jika fail bernama "PCOptimizerPro" ada di sana, hapuskannya.

4

Buka HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ MenuOrder \ Start Menu2 \ Programs \, dan jika fail bernama "PC Optimizer Pro" ada di sana, hapus.

5

Buka HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ ShellNoRoam \ MUICache, dan keluarkan setiap kekunci yang merangkumi nama "PC Optimizer" atau "PCOptimizerPro.exe." Berhati-hati untuk mendapatkan semua kunci yang berkaitan dengan program PC Optimizer.

6

Buka HKEY_CURRENT_USER \ Software \, dan jika fail bernama "PC Optimizer" atau "PC Optimizer Pro" ada di sana, hapus fail tersebut.