Cara Memperbaiki Firmware iPad yang rosak

Sebilangan perniagaan telah menukar komputer riba korporat untuk iPad untuk memberi pekerja akses lapangan ke aset maya. Walaupun ini telah membolehkan penyambungan yang lebih baik dalam perjalanan, penggunaan tablet mudah alih sangat menjengkelkan apabila peranti tidak berfungsi. Masalah dengan firmware yang rosak boleh menyerang iPad anda pada waktu yang tidak tepat. Mengetahui bagaimana memulihkan firmware peranti boleh bererti perbezaan antara kehilangan akaun dan mencetak pelanggan baru itu.

Memulihkan Firmware iPad

1

Buka iTunes di Mac atau PC anda dan kemudian sambungkan iPad anda menggunakan kabel USB-nya. Tunggu peranti muncul di sebelah kiri di bawah "Peranti".

2

Klik pada nama iPad anda dan kemudian pilih tab "Ringkasan". Klik "Pulihkan" dan kemudian pilih "Sandarkan" dari tetingkap dialog yang muncul. Tunggu proses sandaran selesai.

3

Pilih "Pulihkan" dan biarkan proses selesai tanpa memutuskan sambungan iPad anda. Perhatikan bahawa iPad anda akan dimulakan semula semasa muat semula firmware.

4

Tunggu sehingga skrin "Sambungkan ke iTunes" hilang di iPad anda dan kemudian putuskan sambungan dari komputer.

5

Uji kefungsian iPad anda untuk memastikan kesalahan telah diperbaiki. Lakukan ini dengan membuka kunci peranti dan membuka beberapa aplikasi yang berbeza.

6

Hubungi jabatan IT anda untuk pembaikan atau penggantian jika kesalahan firmware yang rosak muncul kembali.