Potongan Cukai untuk Pemasaran Berbilang Tahap

Pemilik perniagaan pemasaran pelbagai peringkat memperoleh keuntungan dan menanggung perbelanjaan seperti pemilik perniagaan lain. Oleh itu, anda berhak mendapat potongan cukai tertentu untuk perbelanjaan ini. Mulakan usaha penyediaan cukai anda dengan mendapatkan borang yang diperlukan: 1040 / 1040A dan Jadual C. Isi Bahagian I Jadual C terlebih dahulu, iaitu untuk jumlah pendapatan. Anda kemudian boleh melengkapkan Bahagian II borang dengan menyenaraikan semua perbelanjaan perniagaan. Terdapat beberapa perbelanjaan perniagaan utama yang dapat ditolak sepenuhnya. Pastikan anda memindahkan angka untung / rugi bersih anda ke Baris 12 borang 1040 / 1040A terkini.

Iklan dan Promosi

Iklan adalah salah satu perbelanjaan terbesar yang akan anda tanggung sebagai pemasar pelbagai peringkat. Iklan boleh merangkumi majalah, surat kabar, Internet dan iklan lain yang anda gunakan untuk memasarkan perniagaan anda kepada orang lain. Pastikan anda memantau semua perbelanjaan iklan sepanjang tahun. Simpan semua resit dari vendor dalam sampul surat. Dengan cara itu anda dapat mengaksesnya dengan mudah apabila anda menyemaknya berdasarkan rekod anda. Iklan adalah perbelanjaan pertama yang disenaraikan dalam Jadual C. Sertakan jumlah dolar dari semua iklan di baris ini.

Telefon

Anda mungkin menghabiskan banyak masa untuk berbicara dengan orang di bandar lain sebagai pemasar pelbagai peringkat, terutamanya jika anda beriklan secara nasional. Terdapat juga panggilan latihan dan perbelanjaan panggilan tiga arah dari membantu orang lain merekrut orang ke dalam perniagaan mereka. Semua panggilan telefon yang berkaitan dengan perniagaan anda boleh ditolak 100 peratus. Sebaiknya jalankan perniagaan yang berasingan untuk mengendalikan perniagaan anda. Dengan cara itu anda dapat dengan mudah memisahkan perbelanjaan telefon perniagaan anda dari penggunaan telefon peribadi.

Bekalan Pejabat

Bekalan pejabat adalah perbelanjaan lain yang dapat anda tolak sepenuhnya untuk pemasaran pelbagai peringkat. Bekalan pejabat boleh merangkumi pad sah, pen, pensil, stapler, staples, klip kertas, folder fail, kad indeks dan banyak barang lain. Program perisian komputer tertentu yang anda gunakan untuk perniagaan anda juga dapat dikurangkan. Biasanya, anda boleh mengurangkan perbelanjaan yang diperlukan untuk menjalankan perniagaan. Senaraikan jumlah semua perbelanjaan pejabat di Baris 22 Jadual C.

Insuran kesihatan

Anda boleh menolak semua premium insurans kesihatan sepenuhnya sebagai profesional pemasaran pelbagai peringkat. Anda juga boleh mengurangkan perbelanjaan kesihatan untuk pasangan dan anak-anak anda jika mereka belum mempunyai insurans kesihatan. Pengecualian adalah jika anda mendapat insurans kesihatan melalui syarikat pasangan anda. Sekiranya demikian, anda tidak akan dibenarkan memotong premium kesihatan pada borang cukai anda. Walau bagaimanapun, potongan insurans kesihatan anda tidak boleh melebihi keuntungan bersih perniagaan anda.