Cara Mengakses Templat Surat Sampul di Office 2007

Anda tidak boleh menyenaraikan Microsoft Word 2007 pada daftar gaji anda, tetapi templat Word anda boleh menjadi pekerja yang sama. Pilih templat Word seperti surat lamaran apabila anda tidak ingin diganggu dengan semua persediaan yang disertakan dengan membuat karya yang kelihatan profesional dari awal, termasuk menambahkan elemen reka bentuk, menjarakkan garis alamat dan mengetahui teks mana yang akan pergi. Semua templat Word dapat disesuaikan sepenuhnya, yang bermaksud anda boleh menambahkan sentuhan seperti logo korporat dan tandatangan digital anda.

1

Lancarkan Word 2007 dan klik butang Office.

2

Klik "Baru", kemudian klik "Templat yang Dipasang."

3

Tatal menu di sebelah kiri tetingkap ke "Surat Penutup" dan klik dua kali pada menu yang ingin anda gunakan. Anda juga dapat mengetik "Surat Pengantar" atau hanya "huruf" ke dalam bar pencarian di bahagian atas tetingkap "Templat Terpasang" untuk melihat pilihan lain yang tersedia di Microsoft Office Online. Sambungan internet diperlukan untuk mengakses surat lamaran ini.

4

Klik ke bahagian mesej utama surat lamaran dan taip atau tampal teks anda. Buat perubahan dan penambahan tambahan seperti yang diinginkan, seperti mengisi semua bidang teks dan menambahkan logo anda menggunakan butang "Gambar" tab "Masukkan".