Idea Booth untuk Pesta Pengantin sebagai Penjual Tempat

Pesta pengantin membantu memberi penglihatan kepada umum kepada vendor yang berkaitan dengan majlis perkahwinan, yang merangkumi perancang perkahwinan, pereka pakaian, pembuat roti, perhiasan, katerer, videografer, jurugambar dan penghibur. Banyak pameran pengantin diadakan di hotel besar atau bilik konvensyen, yang mewujudkan suasana tontonan terbina dalam. Oleh kerana perkahwinan melibatkan perbelanjaan ribuan dolar, pemodal perkahwinan cuba membuat pilihan yang berhati-hati ketika menyewa majlis yang tidak dapat dilupakan.

Persembahan Visual

Tayangan slaid yang menghiburkan yang memperlihatkan perkhidmatan anda dapat membantu pengantin lelaki membayangkan anda mempekerjakan anda untuk perkahwinannya. Jadikan setiap slaid berbeza dengan latar belakang yang unik untuk membuat aliran gambar baru yang berterusan. Fokus tayangan slaid pada foto berkualiti dan bukannya gambar rawak. Video, seperti tayangan slaid, dapat menunjukkan karya anda dalam tindakan. Beri penekanan pada kandungan visual kerana kemungkinan akan menjadi suasana yang ramai dan orang mungkin tidak mendengar audio.

Paparan Laman Web

Siapkan komputer yang sentiasa memaparkan laman web anda di skrin. Akses ke laman web membantu menjelaskan atau mempamerkan perniagaan anda. Paparkan laman web hanya jika reka bentuknya profesional dan kandungannya berguna. Membuat keakraban laman web di acara ini membantu menjadikan perniagaan anda tidak asing lagi apabila prospek kembali dan meneliti selebaran, kad dan bahan lain yang mereka kumpulkan dari acara tersebut. Pastikan laman web merangkum semua aktiviti perniagaan anda yang relevan dan menyampaikan penyelesaian perkahwinan, bukan masalah.

Permintaan Muzik

Muzik tarian yang optimis serta lagu-lagu cinta yang berkelas dapat membuat soundtrack yang sesuai untuk acara yang membawa tema perkahwinan yang berterusan. Sistem bunyi tidak perlu keras dan boleh menjadi pertunjukan yang menguntungkan untuk keyboardis solo, band penutup atau kuartet rentetan. DJ juga dapat menunjukkan kemahiran komunikasi orang ramai dan memenangkan penyokong dengan memainkan permintaan. Lampu berwarna-warni yang menyala ke muzik juga membantu mewujudkan suasana hari perkahwinan.

Kalendar Percuma

Kalendar khas percuma yang menampilkan logo anda membantu mengaitkan perniagaan anda dengan tarikh perkahwinan pengantin perempuan. Jadikan keseluruhan kalendar sebagai tema perkahwinan berterusan sepanjang tahun, kerana perkahwinan dirancang beberapa bulan lebih awal. Gunakan foto kek perkahwinan, karangan bunga, tarian dan gambar hari perkahwinan yang lain untuk membuat peringatan bulanan mengenai perkhidmatan perkahwinan anda. Memberi barang berguna percuma dengan kad perniagaan membantu membina hubungan di pesta pengantin.