Cara Berkongsi Monitor & Pencetak Dengan Dua Komputer

Suis periferal tetikus video papan kekunci membolehkan dua atau lebih komputer berkongsi peranti komputer. Satu monitor, papan kekunci dan tetikus disambungkan ke suis, dan suis menyambung ke PC. Setiap PC yang terpasang pada suis dapat mengendalikan perangkat sesuai kebutuhan, walaupun hanya satu komputer yang dapat mengakses perkakasan pada satu masa. Perniagaan boleh menggunakan suis KVMP untuk membantu pekerja yang perlu menggunakan lebih daripada satu platform untuk menyelesaikan pekerjaan mereka; anda boleh menyambungkan monitor dan pencetak ke suis, dan kemudian pasangkan kabel yang sesuai pada peranti KVMP ke setiap PC.

1

Masukkan ke pemacu optik komputer pertama perisian yang dibungkus dengan suis KVMP.

2

Klik butang "Mula" Windows dan pilih "Komputer." Pilih pemacu cakera dari panel kiri dan klik dua kali "setup.exe." Langkau langkah ini jika pemasang dilancarkan semasa memasukkan cakera ke pemacu optik.

3

Ikuti arahan di skrin untuk memasang suis ke PC. Matikan komputer.

4

Ulangi Langkah 1 hingga 3 di stesen kerja alternatif. Matikan monitor dan pencetak.

5

Sambungkan kabel video ke bahagian belakang monitor. Masukkan hujung kabel video yang lain ke port monitor pada suis.

6

Masukkan salah satu susunan grafik video, antara muka video digital atau kabel multimedia definisi tinggi pada suis KVMP ke kad video pada komputer pertama.

7

Sambungkan kabel VGA, DVI atau HDMI yang lain ke dalam kad video pada komputer kedua.

8

Masukkan kabel USB ke soket USB Standard-B di bahagian belakang pencetak. Sambungkan hujung kabel USB yang lain ke port USB pada suis KVMP.

9

Cari penyambung USB di suis dan pasangkan masing-masing ke port USB yang tersedia di stesen kerja.

10

Hidupkan monitor, pencetak dan kedua-dua komputer untuk berkongsi peranti antara kedua-dua PC.