Cara Menggunakan Projektor InFocus Dengan PowerPoint

Projektor InFocus memperluaskan keupayaan melihat laman web, dokumen, video digital dan persembahan PowerPoint. Projektor mengambil gambar dari kad video komputer anda dan memaparkannya pada skrin yang lebih besar sesuai untuk khalayak atau skrin yang besar. PowerPoint dan sistem operasi Windows dirancang untuk berfungsi bersama dengan peranti periferal, termasuk projektor, dan tidak memerlukan perisian tambahan untuk mula menggunakan projektor dengan komputer anda.

1

Matikan projektor sebelum membuat sebarang sambungan.

2

Masukkan salah satu hujung kabel VGA atau DVI ke port "Video OUT" di sisi komputer anda. Putar pengikat pada kedua-dua sisi kabel untuk mengikat sambungan ke kad video komputer anda.

3

Pasangkan sisi lain kabel ke port "DVI" atau "VGA" pada panel input pada projektor InFocus. Sambungkan kabel kuasa ke penyambung "Kuasa" di bahagian belakang projektor. Masukkan hujung kord yang lain ke alur keluar atau jalur kuasa yang berdekatan.

4

Tanggalkan penutup lensa dari bahagian depan projektor dan tekan suis "Kuasa" di sisi projektor.

5

Klik "Mula" di komputer anda dan taipkan "Projektor" ke medan "Cari". Klik "Sambungkan ke projektor" dalam senarai pilihan yang muncul untuk mengaktifkan output video di komputer anda. Klik pilihan "Gandakan" untuk meniru gambar di skrin komputer anda dengan projektor.

6

Tekan butang "Auto Image" pada projektor untuk mula memaparkan video dari komputer anda di skrin projektor. Buka persembahan PowerPoint untuk mula memaparkan persembahan di kawasan tontonan projektor.