Cara Menyimpan DOC pada IPhone

Terdapat sebilangan besar alat berguna yang membolehkan anda mengubah iPhone anda menjadi penyelesaian penyimpanan DOC yang berkesan. Dengan aplikasi produktiviti seperti QuickOffice, misalnya, anda boleh menggunakan ciri Perkongsian Fail Apple untuk menyimpan dan mengakses dokumen yang serasi - seperti Word DOC - pada peranti iOS anda. Aplikasi penyimpanan fail seperti GoodReader, sebaliknya, menawarkan antara muka Web merentas platform dan mengubah iPhone anda menjadi peranti penyimpanan maya. Untuk penyelesaian yang tidak memerlukan anda memuatkan fail ke iPhone anda, cubalah aplikasi Dropbox - dan penyimpanan awan - mencuba.

Pejabat Pantas

1

Lancarkan iTunes App Store di iPhone anda dan pasang QuickOffice ke peranti. Lihat bahagian Petua untuk maklumat mengenai versi aplikasi mana yang hendak dipilih.

2

Sambungkan iPhone ke komputer anda menggunakan kabel USB. Benarkan iTunes dilancarkan secara automatik.

3

Pilih iPhone anda dari senarai peranti yang tersedia dan klik tab "Ringkasan".

4

Tatal ke bahagian bawah tetingkap Ringkasan dan pilih "QuickOffice" dari senarai aplikasi Berkongsi Fail yang tersedia.

5

Seret dan lepaskan fail yang sesuai dengan Office anda - termasuk Word DOC - ke tetingkap Perkongsian Fail.

6

Segerakkan peranti anda menggunakan butang "Terapkan" di bahagian bawah setelah anda selesai memindahkan fail. Putuskan sambungan peranti anda dengan mengklik "Keluarkan."

7

Akses, edit dan uruskan Word DOC anda dan fail Office lain dengan melancarkan QuickOffice pada iPhone anda.

Pembaca Baik

1

Lancarkan iTunes App Store pada iPhone anda dan pasang GoodReader ke peranti.

2

Pastikan komputer dan iPhone anda beroperasi pada rangkaian tanpa wayar yang sama dan kemudian lancarkan GoodReader pada iPhone anda.

3

Ketuk ikon "Wi-Fi Transfer", yang kelihatan seperti kerucut melengkung empat baris, di paling kiri bar alat di bahagian bawah. Tetingkap akan muncul yang menawarkan anda arahan untuk log masuk di komputer anda.

4

Navigasi penyemak imbas komputer anda ke alamat IP yang disenaraikan oleh aplikasi GoodReader. Ini akan unik untuk peranti anda.

5

Pilih "Pilih Fail", cari fail DOC di komputer anda dan klik "Muat Naik Fail Terpilih." Mulai saat itu, anda boleh melancarkan aplikasi GoodReader di iPhone anda atau mengakses antara muka Web untuk menguruskan fail-fail ini.

Dropbox

1

Pasang perisian Dropbox di komputer anda dari laman Dropbox (lihat pautan di Sumber). Anda akan diminta untuk log masuk atau membuat akaun baru semasa pemasangan, yang juga menambah pemacu penyimpanan untuk pemindahan fail yang mudah di komputer anda.

2

Seret dan lepas Word DOC dari komputer anda ke pemacu Dropbox. Perlakukan pemacu ini seperti mana-mana cakera keras yang terpasang pada komputer anda - anda boleh membuat folder baru, menyalin dan menampal fail, dan mengkonfigurasi nama fail seperti yang anda inginkan.

3

Lancarkan iTunes App Store di iPhone anda dan kemudian cari dan pasang aplikasi Dropbox. Lancarkannya apabila pemasangan selesai.

4

Log masuk menggunakan log masuk Dropbox anda apabila diminta. Anda akan diberi akses ke semua fail yang disimpan di pemacu Dropbox anda dan akan dapat mengurus atau berkongsi DOC Word anda dari sana.