Cara Menuntut Bayaran Cukai Mary Kay

Seorang perunding Mary Kay dianggap sebagai kontraktor bebas dan kerana itu, anda membayar semua perbelanjaan yang berkaitan dengan perniagaan anda. Sekiranya anda menghabiskan banyak wang untuk menjayakan perniagaan Mary Kay anda, anda boleh menuntut sebahagian daripada perbelanjaan tersebut atas cukai anda. Untuk menuntut perbelanjaan Mary Kay, ia mesti masuk akal dan perlu untuk kejayaan perniagaan anda.

1

Kumpulkan semua penerimaan yang mencerminkan perbelanjaan perniagaan Mary Kay. Ini termasuk perbelanjaan yang dibelanjakan di laman web Mary Kay anda, pembelian produk, nilai produk demo, bekalan pejabat, peralatan pejabat, kad perniagaan dan iklan. Sekiranya anda mempunyai pejabat yang hanya dikhaskan untuk perniagaan anda, kumpulkan resit yang menunjukkan perbelanjaan pejabat, seperti sewa dan utiliti.

2

Hitung jumlah batu yang dilalui kenderaan anda untuk perniagaan anda. Ini termasuk pesanan meminta jarak tempuh yang digunakan, menghantar produk, mengadakan pesta, merekrut dan menghadiri konvensyen.

3

Borang Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) Lengkap 1040. Pada 1040, anda mempunyai pilihan untuk mengambil potongan standard. Sekiranya perbelanjaan Mary Kay anda melebihi pemotongan standard, pilih untuk menentukan potongan.

4

Lengkapkan Borang IRS 1040, Jadual C, Untung Atau Kerugian Dari Perniagaan. Senaraikan semua perbelanjaan anda untuk setiap kategori perbelanjaan pada Jadual C.

5

Buat salinan Borang 1040 dan Jadual C. Simpan salinan untuk rekod anda. IRS mengesyorkan agar anda menyimpan salinan dokumen ini sehingga enam tahun.