Cara Memadam Senarai Twitter

Menggunakan senarai di Twitter mengatur kumpulan pengguna Twitter tertentu secara berasingan dari aliran Twitter utama anda. Terdapat dua jenis senarai Twitter: senarai yang telah anda buat dan senarai yang telah anda tambahkan. Anda hanya boleh menghapus senarai yang telah anda buat. Walau bagaimanapun, senarai bukan sekadar cara untuk mengikuti pengguna - pengikut anda juga boleh melanggan senarai yang telah anda buat, memberi cara kepada peminat dan pelanggan untuk berhubung dengan pengguna Twitter yang paling anda sukai. Sekiranya anda memutuskan bahawa anda tidak lagi memerlukan senarai, anda boleh menghapusnya dengan mudah.

1

Pergi ke Twitter dan klik ikon akaun di sebelah kanan medan Carian; ikon ini kelihatan seperti bayangan kepala seseorang. Klik "Daftar" di menu lungsur turun. Anda juga boleh sampai ke halaman ini membuka halaman profil Twitter anda dan mengklik "Daftar" di bar sisi kiri.

2

Klik senarai yang ingin anda padamkan.

3

Klik butang "Padam" di modul kiri atas. Butang itu terletak di bawah statistik ahli dan pelanggan. Apabila diminta, klik "Ya" untuk mengesahkan bahawa anda ingin menghapus senarai. Selepas penghapusan, anda diarahkan ke aliran Twitter utama anda.