Cara Menghubungkan Facebook, Twitter & Blogspot

Blogger, yang juga dikenal sebagai Blogspot kerana nama domain host untuk blog percuma, adalah rangkaian blog yang dikendalikan oleh Google. Blogger, Facebook dan Twitter semuanya adalah alat yang berguna untuk mengekspresikan diri anda, dan masing-masing mempunyai kelebihan tertentu. Dengan memautkan akaun anda di ketiga laman web ini, anda dapat menggunakan yang terbaik dari masing-masing, menggunakannya bersama-sama untuk membina rangkaian anda dan berinteraksi dengan pembaca anda. Memautkan akaun ini membolehkan anda memberi tahu pengikut anda di setiap laman web bahawa anda juga telah menyiarkan kandungan baru.

1

Buka penyemak imbas Internet anda dan pergi ke laman web seperti TwitterFeed, HootSuite atau FeedBurner yang menawarkan perkhidmatan menghantar umpan RSS ke Twitter secara automatik. Daftar untuk akaun. Pilih pilihan untuk menambahkan suapan RSS dan ketik yang berikut ke dalam bidang teks yang disediakan:

//blogurl.blogspot.com/feeds/posts/default

Ganti "blogurl.blogspot.com" dengan URL Blogger anda. Sahkan bahawa anda ingin menambahkan suapan RSS.

2

Sambungkan RSS ke perkhidmatan Twitter ke akaun Twitter anda. Untuk TwitterFeed, pilih pilihan "Twitter" yang disajikan tepat setelah menambahkan suapan RSS. Klik butang "Autentikasi Twitter", masukkan nama pengguna dan kata laluan Twitter anda dan sahkan bahawa anda ingin membenarkan kebenaran TwitterFeed untuk menghantar entri ke suapan Twitter anda. Untuk HootSuite, Klik butang "Tambah Aliran" berwarna kelabu di bahagian atas bingkai dan pilih untuk menambah akaun Twitter. Masukkan nama pengguna dan kata laluan Twitter anda dan sahkan kebenaran untuk HootSuite mengakses akaun anda. Untuk Feedburner, klik URL RSS Blogger yang baru anda tambahkan dan pilih tab "Publikasikan". Klik "Bersosialisasi" dan pilih untuk menambah suapan Twitter anda. Masukkan nama pengguna dan kata laluan Twitter anda dan sahkan bahawa anda ingin memberi Feedburner akses untuk menghantar ke akaun Twitter anda.

3

Pergi ke Facebook. Log masuk ke akaun anda dan cari "Twitter" di bar carian di bahagian atas halaman. Dalam hasil carian, pilih aplikasi Twitter. Tunggu halaman aplikasi dimuat. Klik butang kuning "Masuk ke Twitter". Masukkan nama pengguna dan kata laluan Twitter anda dan sahkan bahawa anda ingin menyambungkan akaun Facebook anda ke akaun Twitter anda. Pilih pilihan "Benarkan Twitter Memperbarui Status Anda di Facebook." Simpan perubahan ini untuk menyelesaikan penautan akaun Blogger, Twitter dan Facebook anda dan kemas kini muncul di seluruh laman web.