Cara Memulihkan Blog Wordpress ke Tarikh Sebelumnya

Mesin blog WordPress merangkumi alat penyemakan artikel automatik yang menyimpan salinan catatan blog sebelumnya. Ini membolehkan anda memulihkan entri blog versi sebelumnya dari papan pemuka WordPress dengan mudah. Sekiranya anda ingin memulihkan keseluruhan blog WordPress ke tarikh sebelumnya, anda perlu mempunyai fail pangkalan data sandaran untuk digunakan. Sekiranya anda belum membuat fail sandaran, hubungi hos Web anda untuk mendapatkan bantuan lebih lanjut. Tuan rumah mungkin mempunyai kaedah lain untuk memulihkan pangkalan data ke tarikh sebelumnya.

Catatan Blog Individu

1

Log masuk ke Papan Pemuka WordPress anda. Klik "Semua Catatan."

2

Klik catatan blog yang ingin anda pulihkan ke tarikh yang lebih awal. Tatal ke bahagian bawah penyunting catatan. Klik kotak widget "Semakan".

3

Klik semakan yang berkaitan dengan tarikh anda mahu mengembalikan catatan blog.

4

Klik "Pulihkan" untuk mengembalikan catatan blog ke tarikh sebelumnya.

Seluruh Blog

1

Log masuk ke Dashboard hos Web anda dan akses sistem pengurusan fail. Di direktori root pelayan anda, cari folder bernama "Backup DB", atau yang serupa.

2

Buka folder dan lihat fail pangkalan data yang disandarkan. Muat turun fail SQL untuk tarikh yang anda mahu pulihkan. Sekiranya fail dimampatkan, ekstrak ke lokasi yang mudah, seperti desktop anda.

3

Akses myPHPAdmin melalui panel kawalan hos Web anda. Log masuk ke pangkalan data anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan anda.

4

Klik tab "Import". Klik "Pilih Fail", kemudian pilih fail SQL yang anda muat turun.

5

Klik "Pergi" untuk mengimport pangkalan data SQL lama untuk memulihkan blog WordPress anda menggunakan fail sandaran.