Acrobat 7: Cara Memasang Pencetak PDF

Acrobat 7 adalah produk perisian Adobe yang digunakan untuk membuat dan menyunting fail PDF. Apabila dipasang di komputer anda, Adobe Acrobat 7 menyertakan pencetak PDF yang membolehkan anda mencetak ke PDF dari mana-mana program atau aplikasi di komputer anda. Memasang pencetak PDF semudah memasang perisian Adobe Acrobat anda. Pada bulan Ogos 2011, Acrobat versi terkini adalah Acrobat X, tetapi anda masih boleh memasang Acrobat 7 jika anda mempunyai cakera pemasangan yang lebih lama.

1

Masukkan cakera pemasang Adobe Acrobat 7 anda ke pemacu optik komputer anda. Proses penyediaan harus bermula secara automatik. Sekiranya tidak, buka cakera dari "My Computer" dan klik dua kali pada "setup.exe" untuk memulakan pemasangan.

2

Klik "Next" apabila tetingkap Adobe Acrobat 7 muncul di skrin anda. Ini akan membawa anda ke tetingkap persediaan, yang mana anda juga harus mengklik "Next" untuk meneruskan.

3

Pilih bahasa pemasangan pilihan anda pada tetingkap bahasa pilihan dan klik "Seterusnya." Tetapan lalai adalah "Bahasa Inggeris AS."

4

Baca perjanjian lesen yang muncul di skrin anda. Untuk meneruskan pemasangan, anda mesti mengklik "Terima", yang memunculkan tetingkap maklumat pelanggan.

5

Taipkan nama dan nombor siri anda di bidang berkaitan di tetingkap ini. Nombor siri disenaraikan pada casing cakera pemasangan. Klik "Next" apabila anda selesai, yang akan membawa anda ke tetingkap cache pemasang. Anda harus mengklik "Next" di sana juga untuk meneruskan. Tetingkap seterusnya yang muncul adalah tetingkap pilihan pemasangan pencetak PDF, yang disebut tetingkap PDFMaker.

6

Lihat pilihan lalai untuk mengesahkan bahawa PDFMaker ditetapkan untuk dipasang di komputer. Jika atas sebab tertentu, klik butang radio dengan pilihan untuk memasangnya. Klik "Next" untuk meneruskan pemasangan.

7

Tandakan "Khas" pada tetingkap jenis penyediaan dengan mengklik kotak dengan tetikus anda. Klik "Next", yang membawa anda ke skrin tujuan, di mana anda harus mengklik "Next" sekali lagi. Klik "Pasang" pada skrin seterusnya dan Acrobat 7 akan dipasang dengan pilihan pencetak PDF. Pemasangan boleh memakan masa sehingga satu jam, bergantung pada kelajuan komputer anda. Anda perlu mengklik "Selesai" setelah skrin "Pemasangan Selesai" muncul.