Cara Menggunakan iPad sebagai Penghala dan Telefon Tanpa Wayar

Gabungan data selular dan kemampuan Wi-Fi iPad syarikat anda membolehkan anda menggunakan peranti ini sebagai penghala tanpa wayar dan sebagai telefon voice-over-IP. Manfaatkan ciri Hotspot Peribadi pada iPad anda untuk mengkonfigurasi peranti supaya peranti wayarles syarikat anda yang lain dapat berkongsi sambungan data selularnya. Untuk menggunakan iPad sebagai telefon, anda perlu memuat turun aplikasi telefon pihak ketiga dari App Store.

Penghala Tanpa Wayar

1

Ketuk ikon "Tetapan" di iPad anda.

2

Ketuk "Umum" dan ketuk "Data Selular."

3

Ketuk suis "Data Selular" untuk menukarnya dari "Mati" ke "Hidup".

4

Ketuk "Hotspot Peribadi" dan ketuk butang "Hotspot Peribadi" untuk menukarnya dari "Mati" ke "Hidup".

5

Berikan kata laluan yang ditunjukkan dalam kotak Kata Laluan Wi-Fi kepada individu yang ingin anda izinkan untuk mengakses tempat panas iPad anda.

Telefon

1

Ketuk ikon "App Store" di iPad anda untuk melancarkan aplikasi App Store.

2

Telusuri atau cari melalui aplikasi yang tersedia sehingga anda mencari aplikasi telefon yang ingin anda gunakan. "Skype untuk iPad," "Fring" dan "Talkatone" adalah antara aplikasi telefon yang paling banyak dimuat turun dari App Store, mulai tarikh penerbitan.

3

Ketuk butang "Percuma" yang terletak di sebelah aplikasi yang ingin anda pasang.

4

Ketuk "Pasang Aplikasi" untuk memuat turun dan memasang aplikasi di iPad anda. Apabila muat turun dan pemasangan selesai, anda akan dikembalikan ke skrin utama iPad anda.

5

Ketuk ikon aplikasi anda di skrin utama anda untuk melancarkan aplikasi.

Ikuti arahan pada skrin anda untuk mengkonfigurasi aplikasi. Cara anda melakukan ini akan berbeza-beza bergantung pada aplikasi yang anda gunakan. Sekiranya anda memuat turun Skype, misalnya, masukkan nama pengguna dan kata laluan Skype anda. Ketuk kenalan yang ingin anda panggil dan ketuk ikon "Telefon" untuk membuat panggilan anda.