Bagaimana Mengurangkan Cukai Harta pada Perniagaan Berasaskan Rumah

Sekiranya anda menggunakan rumah anda untuk perniagaan anda - sama ada untuk menyapa pelanggan, mengusahakan pembukuan atau menyimpan bekalan atap - anda mungkin berhak untuk memotong perbelanjaan pejabat rumah dari pendapatan perniagaan anda. Itu termasuk bahagian cukai harta yang anda boleh berikan ke ruang kerja anda. Sekiranya anda memiliki kediaman, anda boleh menghapuskan semua cukai harta tanah anda sekiranya anda membuat potongan. Dengan pejabat di rumah, anda dapat menghapus peratusan bil cukai anda pada Jadual C walaupun anda mengambil potongan standard.

1

Kaji peraturan IRS untuk memastikan bahawa ruang kerja rumah anda memenuhi syarat untuk pemotongan cukai. Secara amnya, anda boleh menuntut potongan hanya jika anda menggunakan sebahagian rumah anda untuk perniagaan anda secara berkala dan menggunakannya secara eksklusif untuk perniagaan. Anda boleh mengetepikan syarat eksklusif dalam beberapa kes, seperti jika anda menjalankan penitipan anak di rumah, atau jika anda menyimpan bekalan atau inventori di rumah.

2

Ukur rakaman persegi yang diambil oleh ruang perniagaan anda. Bagilah dengan jumlah rakaman persegi rumah anda. Sekiranya pejabat rumah anda mengambil 10 peratus rumah anda, anda boleh menuntut 10 peratus cukai harta tanah anda sebagai potongan.

3

Gandakan bil cukai anda dengan peratusan ini untuk menentukan cukai harta tanah anda yang boleh ditolak. Sekiranya anda hanya menggunakan pejabat rumah anda untuk sebahagian tahun, anda mesti menyesuaikan potongan anda dengan sewajarnya. Sekiranya anda membuka pejabat rumah anda pada 1 September, misalnya, anda boleh menuntut hanya satu pertiga dari potongan tahun penuh, kerana anda menggunakan rumah anda untuk perniagaan hanya sepertiga tahun ini.

4

Jumlah perbelanjaan untuk penggunaan perniagaan kediaman anda, seperti cukai harta tanah, utiliti, pembaikan dan faedah gadai janji dan catat hasilnya pada borang 8829. Tuliskan pendapatan kerja sendiri bersih anda, tidak termasuk potongan pejabat rumah, ke dalam borang. Kurangkan perbelanjaan dari pendapatan. Sekiranya pemotongan pejabat rumah anda menjadikan anda merah, sebahagian perbelanjaan akan dilarang atau dibawa ke tahun berikutnya.

5

Lampirkan 8829 ke Jadual C, atau ke Jadual F jika anda seorang petani. Perhatikan potongan rumah-pejabat yang dibenarkan pada borang, kemudian laporkan jumlah pendapatan perniagaan pada 1040 anda.