Cara Mencari Tempat yang Baik untuk Iklan Sepanduk

Iklan sepanduk boleh menjadi cara yang menjimatkan untuk meningkatkan kesedaran jenama dan mendapatkan penjualan segera. Namun, dengan meletakkan iklan anda di mana-mana laman web, anda akan mendapat sedikit pulangan dolar iklan anda. Sebaik-baiknya, iklan anda akan sesuai dengan minat pembaca laman web yang anda iklankan. Melakukan sedikit penyiasatan sebelum membuat pembelian iklan dapat memastikan bahawa anda menemui laman web terbaik untuk iklan sepanduk anda.

1

Kenal pasti dan tulis senarai khalayak sasaran anda. Anda mungkin menyasarkan wanita muda, orang tua atau pesara, misalnya. Laman web yang anda iklankan juga harus menjangkau khalayak ini.

2

Pertimbangkan senarai perkataan atau frasa yang mungkin dicari oleh sasaran anda.

3

Masukkan istilah carian tersebut ke dalam mesin carian. Hasilnya akan menunjukkan kepada anda laman web peringkat teratas dalam niche anda, yang seharusnya menjadi laman web yang baik untuk iklan sepanduk anda.

4

Layari laman web hasil untuk melihat apakah laman web ini sesuai. Jangan hanya melihat halaman hasil. Lihat halaman lain di laman web ini untuk melihat apakah tema sesuai dengan produk atau perkhidmatan anda.

5

Hubungi pemilik laman web mengenai kadar iklan. Beberapa laman web akan mempunyai pautan mengenai kadar dan peluang iklan. Jika tidak, secara amnya anda dapat mencari maklumat hubungan melalui halaman "Tentang Kami" atau "Hubungi Kami".