Bagaimana Menjadi Pengedar Beg Tangan

Sebagai pengedar beg tangan, anda mewakili pengeluar beg tangan tertentu dan membawa produknya ke pasaran melalui penjualan langsung, menjual terus kepada pengguna. Daripada melaburkan modal untuk membuka kedai fizikal dan memperoleh inventori, penjualan langsung membolehkan anda memulakan kecil dan kemudian meningkatkan operasi anda apabila anda berjaya. Menurut Persatuan Penjualan Langsung, kategori pakaian dan aksesori - di mana beg tangan jatuh - menyumbang kira-kira 11 peratus penjualan langsung pada tahun 2010.

1

Cari syarikat jualan langsung yang menjual beg tangan. Lihatlah penerbitan dan direktori, seperti direktori ahli Persatuan Penjualan Langsung, Npros.com, Women for Hire dan Jaringan Perniagaan Pemasaran Rangkaian. Tentukan sama ada anda ingin menjual beg tangan sahaja atau adakah anda ingin menyertai syarikat yang menawarkan beg tangan selain produk fesyen dan perhiasan lain. Cari syarikat yang menawarkan beg tangan yang sesuai dengan gaya, citarasa dan pilihan anda - menjual produk yang anda gemari adalah salah satu faktor penting dalam mencapai kejayaan.

2

Kaji perincian pengedaran yang ditawarkan oleh setiap syarikat. Sebagai contoh, banyak syarikat penjualan langsung yang menjual beg tangan menggunakan model perniagaan "rancangan pesta", di mana anda mengadakan pesta dan menunjukkan katalog dan contoh beg tangan. Lihatlah kos starter kit dan apa yang anda terima dengannya. Kaji perincian pampasan. Banyak syarikat jualan langsung beg tangan dan fesyen menawarkan antara 25 hingga 40 peratus daripada penjualan yang anda buat. Ada juga yang memberi ganjaran kepada anda, dalam bentuk komisen tambahan, kerana mengembangkan pasukan "pengedar" atau wakil beg tangan.

3

Mendaftar dengan dan membayar kit pemula beg tangan dari syarikat jualan langsung yang beg tangannya telah anda putuskan untuk diwakili. Ikuti latihan yang mungkin ditawarkan oleh syarikat, seperti panggilan persidangan, seminar atau kursus latihan penjualan.

4

Jemput rakan dan keluarga anda ke pesta atau berkumpul di kediaman anda sendiri atau tanyakan kepada rakan anda jika dia boleh menjadi tuan rumah pesta untuk anda. Hostes biasanya menerima komisen, potongan dan ganjaran lain berdasarkan tahap penjualan yang dihasilkan oleh pihak tersebut. Kemukakan beg tangan, katalog dan produk atau maklumat lain di pesta tersebut dan jawab sebarang pertanyaan yang ada sebelum mereka membuat pembelian.