Bagaimana Memulakan Perniagaan Lumba Kuda

Peminat perlumbaan berketurunan rapi mungkin berminat untuk menunggang kuda sendiri. Untuk melakukan ini, anda perlu memulakan perniagaan lumba kuda. Keperluan khusus berbeza dari satu keadaan ke keadaan yang lain; namun, terdapat beberapa garis panduan umum yang berlaku di seluruh negara. Ingat bahawa perlumbaan kuda adalah industri yang diatur dengan ketat dan anda mesti sentiasa mematuhi undang-undang.

1

Dapatkan ibu pejabat. Kuda memerlukan banyak ruang dan perumahan khas. Sebuah syarikat perlumbaan kuda permulaan memerlukan antara 50 hingga 100 ekar untuk beroperasi. Ruang yang lebih besar lebih baik, tetapi ini minimum untuk memulakannya.

2

Dapatkan lesen. Anda boleh mendapatkan lesen anda dari komisen perlumbaan negeri. Keperluan khusus berbeza dari satu keadaan ke keadaan yang lain. Secara amnya anda mesti mengemukakan permohonan beserta cap jari dan gambar anda, serta biaya pemprosesan. Anda memerlukan lesen di setiap negeri di mana anda merancang untuk menunggang kuda anda.

3

Sertailah National Thoroughbred Racing Association. Ini adalah organisasi perdagangan untuk perniagaan lumba kuda di Amerika Syarikat. Ini akan membolehkan anda membuat kenalan yang berharga, dan juga memberikan kesahihan tambahan kepada perniagaan anda.

4

Membeli dan membiakkan kuda. Anda boleh membeli kuda dari syarikat lumba kuda lain, dan juga pengedar yang mengkhususkan diri dalam kuda berketurunan. Ingatlah bahawa apabila anda membeli stok pembiakan yang baik, anda boleh mendapatkan kuda bersih tambahan tanpa kos tambahan.

5

Daftarkan kuda anda dengan Jockey Club. Ini adalah organisasi yang mengawasi rekod penternakan untuk industri lumba kuda yang berketurunan di Amerika Syarikat, Kanada dan Puerto Rico. Kuda anda tidak akan mempunyai nilai yang tinggi jika mereka tidak dikenali oleh Jockey Club dalam American Stud Booknya.