Perkara Yang Perlu Dilakukan Dengan Penemuan Baru

Anda telah menghasilkan idea baru yang hebat yang praktikal, wajar dan cekap. Prototaip telah dibuat dan anda telah menunjukkannya kepada keluarga dan rakan yang mendorong anda memasukkan idea anda ke kedai. Perkara penting dengan penemuan baru adalah melindungi idea anda dan meneruskan rancangan perniagaan pintar secara sistematik untuk memasukkan produk anda ke pasaran.

Patenkan Ciptaan Anda

Ciptaan anda bukan milik anda sehingga anda memiliki hak paten untuk spesifikasi dan prototaip reka bentuk. Hubungi Pejabat Paten AS dan minta Permohonan Paten Sementara. Borang ini akan menjadi kaedah kos rendah untuk melindungi ciptaan anda semasa anda membuat penilaian. Strategi ini berharga $ 75 dan berlangsung selama 12 bulan.

Gunakan masa ini untuk mendapatkan penilaian penemuan. Pusat Penipuan Penemu Nasional memberikan maklumat kepada pengguna mengenai penemuan dan bagaimana anda dapat memasarkan idea anda tanpa kehilangan wang.

Pembangunan dan Pembuatan

Sekiranya anda belum membuat prototaip penemuan anda, ini adalah langkah seterusnya. Ia perlu diuji dan anda perlu menilai kos dari pengeluar yang berbeza untuk kuantiti yang berbeza. Anda mungkin dapat bekerjasama dengan pengeluar yang berminat dengan produk anda. Cari pelabur untuk modal permulaan atau laburkan dana anda sendiri untuk menghasilkan kuantiti terhad.

Hubungi outlet pengedaran dan berikan penilaian penemuan anda. Tentukan peruncit apa yang akan diminati sebelum anda mula menghasilkan banyak produk. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah melaburkan banyak masa dan wang untuk memiliki garaj yang dipenuhi dengan barang-barang yang belum dijual.

Pengedaran dan Promosi

Terdapat banyak cara untuk mengedarkan produk hari ini. Anda boleh membuat kedai eBay atau kedai Amazon. Buat laman web yang memberikan maklumat mengenai produk anda dan membolehkan pengguna membelinya secara langsung. Sekiranya usaha pengembangan anda membuat pesanan, cari cara untuk memaksimumkan gerai ini dengan rantai dan spesial.

Salah satu kaedah yang sangat berkesan untuk mempromosikan dan menyebarkan penemuan baru adalah dengan membuat maklumat komersial atau maklumat komersial. Maklumat komersial adalah setengah jam atau satu jam khas. Maklumat komersial adalah penganjur produk dalam masa kurang dari dua minit yang memberi penonton laman web atau nombor telefon untuk memesan penemuan baru anda.