Cara Memulakan Kedai Panini

Makan tengah hari beg coklat mungkin menjimatkan wang orang, tetapi banyak pekerja menginginkan sesuatu yang panas dan segar semasa rehat tengah hari mereka. Sandwic panini yang ditekan dapat menyediakan makanan ringan yang enak dan renyah untuk pelanggan yang menginginkan terung dan mozzarella, ayam panggang dan bawang merah karamel atau ikan tuna dan keju cheddar cair. Memulakan kedai panini boleh menjadi kaedah yang berkesan untuk menggoda pekerja makan tengah hari atau pejuang hujung minggu untuk mencari makan cepat.

1

Percubaan di rumah dengan kombinasi rasa untuk sandwic panini untuk menu anda. Roti tebal dan berkerak cenderung tahan dengan baik ketika ditekan, menyerap isi yang dimampatkan tanpa menjadi lembap. Klasik bertema Itali yang sempurna, seperti salami dan provolone dengan pepperoncini, tetapi menawarkan alternatif untuk pelanggan yang mencari sesuatu yang berbeza. Mungkin anda boleh membuat panini "Sunday Brunch" dengan asparagus, sos hollandaise dan bacon Kanada yang akan menjadi penjual utama

2

Lawati balai kota untuk mengetahui izin dan lesen mana yang diperlukan untuk kedai panini anda. Sekurang-kurangnya, anda memerlukan lesen perniagaan, nombor pengenalan cukai dan permit pengendalian makanan. Sekiranya anda merancang untuk menjual kemeja-T berjenama atau bir Itali, misalnya, memohon lesen runcit dan lesen alkohol. Yang terakhir boleh mahal dan sukar dijamin; mungkin menangguhkan izin ini sehingga setelah rintangan awal diselesaikan. Sebelum menerima permit makanan, lokasi anda akan menjalani pemeriksaan dari jabatan kesihatan tempatan, jadi jangan cuba memotong jalan dengan pendingin dan mesin sandwic yang tidak selamat atau rosak.

3

Kontrak dengan vendor untuk bekalan roti, daging, produk dan keju yang stabil dan boleh dipercayai. Menggunakan vendor tempatan dapat membantu meningkatkan kebertanggungjawaban untuk penghantaran lewat atau hilang dan pelanggan ingin tahu kapan makanan bersumberkan tempatan. Mengimport daging dan keju dari Itali mungkin meningkatkan perbelanjaan anda tetapi juga akan meningkatkan keaslian anda berbanding dengan kedai sandwic yang ada yang bergantung pada produk domestik.

4

Buat suasana yang bersih dan menyenangkan dengan meja yang sepadan, karya seni bertema Itali dan peti sejuk di mana pelanggan dapat dengan cepat mengambil minuman untuk dibeli ketika memesan sandwic. Menawarkan akses Internet tanpa wayar percuma akan menarik pelanggan yang bekerja dari komputer riba, walaupun anda berisiko mendorong pengunjung untuk berlama-lama setelah menyelesaikan sandwic mereka.

5

Mengadakan acara pembukaan dengan contoh-contoh item menu panini yang diedarkan oleh kakitangan. Demonstrasi menekan sandwic atau perbincangan yang meriah mengenai sejarah sandwic panini dapat menghiburkan pelanggan. Ini adalah masa yang sesuai untuk mengedarkan kad kesetiaan pelanggan yang menawarkan sandwic percuma selepas pembelian ke-10 atau menjanjikan sandwic panini hari jadi percuma untuk pelanggan yang mendaftar ke senarai mel dalam talian anda. Minta maklum balas pelanggan mengenai resipi dan penawaran menu anda; masih belum terlambat untuk membuat perubahan pada saat terakhir sebelum perniagaan berjalan lancar.