Cara Kalis Air Laptop

Sekiranya anda seperti banyak pemilik perniagaan, komputer riba anda adalah dunia anda, dipenuhi dengan kenalan, hamparan, inventori atau projek penulisan yang telah anda jalankan selama beberapa minggu. Semua ini bermaksud bahawa tidak ada yang lebih menakutkan daripada menonton secawan kopi dari jari anda tepat ke komputer riba, merendam papan kekunci, cakera keras dan semua komponen lain di dalam komputer, atau membawa komputer riba melalui ribut hujan, hanya untuk lihat ia tidak akan berfungsi lagi apabila anda tiba di destinasi anda. Nasib baik, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk melindungi komputer riba anda dari senario ini.

1

Balut beberapa bungkus plastik di atas papan kekunci dan papan kekunci. Balut plastik akan menutupi kunci dan pad jejak, tetapi keduanya masih berfungsi, terutama jika anda menempelkan bungkus plastik ke bahagian bawah komputer riba di beberapa tempat untuk membuat penutup rapat.

2

Pasang penutup papan kekunci yang dirancang untuk berfungsi dengan komputer riba anda untuk melindunginya dari tumpahan.

3

Beli penutup neoprena untuk komputer riba anda untuk melindunginya daripada unsur-unsur. Anda juga boleh menggunakan sampul surat besar Tyvek dan memasukkan komputer riba ke dalamnya sebagai alternatif yang lebih murah.