Cara Membuat MailChimp Mengumpulkan E-mel

Salah satu cara untuk menyebarkan berita mengenai perniagaan anda adalah dengan menghantar buletin e-mel yang memperincikan peristiwa, penjualan dan kejadian besar yang akan datang. Namun, untuk berjaya, anda memerlukan orang sebenar untuk menerima buletin tersebut - dan itu bermaksud mengumpulkan alamat e-mel pelanggan semasa dan bakal pelanggan. Sekiranya anda menggunakan MailChimp untuk membuat buletin e-mel anda, anda mempunyai sejumlah alat yang tersedia untuk mengumpulkan alamat e-mel.

Borang Pendaftaran

Mungkin cara paling mudah untuk mengumpulkan e-mel dari MailChimp adalah dengan menggunakan borang pendaftaran yang dihasilkan secara automatik semasa anda membuat senarai e-mel baru dalam akaun MailChimp anda. Anda kemudian boleh memasukkan pautan borang pendaftaran ke laman web, halaman Facebook atau platform dalam talian anda yang lain. Untuk memulakan, arahkan ke halaman "Daftar" anda di MailChimp, kemudian klik pada "Borang." Dari sana, anda boleh menyesuaikan senarai anda dengan mengklik tab "Build It". Anda juga dapat mengklik tab "Share It", yang akan memaparkan kod HTML yang dapat anda tempelkan ke halaman atau bar sisi laman web anda, serta kod untuk berkongsi di Twitter dan Facebook.

Aplikasi IPad

Sekiranya perniagaan anda mempunyai bahagian depan kedai atau anda kerap mengadakan pameran perdagangan atau persidangan di mana anda dapat mengumpulkan alamat e-mel, kaedah lain adalah menggunakan aplikasi Chimpadeedoo untuk iPad. Dapatkan aplikasi dengan mencari "Chimpadeedoo" di App Store, kemudian ikuti arahan untuk memuat turun aplikasi ke iPad anda. Setelah dimuat, anda boleh log masuk ke akaun MailChimp anda dari aplikasi dan menyesuaikan aplikasi untuk mengumpulkan maklumat terpilih mengenai pelanggan, termasuk nama depan, nama belakang dan alamat e-mel mereka. Setelah anda menyiapkannya, anda boleh meninggalkan iPad anda di kaunter kedai atau meja pameran perdagangan anda dan membiarkan orang meluangkan masa beberapa minit untuk menambahkan diri mereka ke senarai anda.

AIR Adobe

Sekiranya anda tidak mempunyai iPad, anda dapat menggunakan aplikasi Chimpadeedee MailChimp untuk menyelesaikan tugas yang sama dengan menggunakan komputer desktop atau komputer riba. Anda perlu memasang Adobe AIR, serta Flash, agar program ini dapat berfungsi. Untuk memulakan, arahkan ke laman Web MailChimp Labs (lihat pautan di Sumber) dan muat turun Chimpadeedee ke komputer anda. Ikuti arahan untuk membuat borang pendaftaran, yang kemudian anda boleh buka di gerai atau pameran perdagangan anda untuk membolehkan orang memasukkan nama, alamat e-mel dan maklumat terpilih mereka yang lain dengan cepat.

Teks

Sekiranya anda tidak memiliki kemampuan untuk mengizinkan orang memasukkan maklumat mereka ke dalam iPad atau komputer lain, anda juga mempunyai pilihan untuk membenarkan mereka mendaftar melalui pesanan teks menggunakan integrasi Sundrop dengan MailChimp. Setelah disiapkan, anda memberitahu bakal pelanggan untuk menghantar kata kunci pilihan anda ke nombor telefon bimbit MailChimp; pelanggan kemudian menerima e-mel balik yang memberikan arahan untuk menyerahkan alamat e-melnya ke senarai mel anda. Anda boleh memulakan dengan menavigasi ke halaman Sundrop dalam MailChimp.