Cara Membayar Sampul Surat di Rumah

Walaupun iklan menyatakan bahawa anda dapat menghasilkan ribuan dolar seminggu untuk mengisi sampul senggang, sebahagian besar iklan ini dibuat oleh orang yang hanya keluar untuk mendapatkan wang anda. Walaupun dapat menjana wang dengan mengisi sampul surat di rumah, melakukannya memerlukan lebih banyak pekerjaan dan menawarkan lebih sedikit wang daripada iklan yang anda percayai. Sama ada anda membalas iklan atau memulakan perniagaan memasukkan sampul surat anda sendiri, selidiklah peluang untuk memastikan ini adalah sesuatu yang ingin anda jalani.

Membalas Iklan

1

Ketepikan penipuan. Peluang yang sah tidak memerlukan anda membelanjakan wang anda sendiri. Elakkan syarikat yang meminta anda membayar bekalan, wang pos atau iklan.

2

Bertanya soalan. Ketahui di mana perniagaan itu berada dan berapa lama perniagaan itu dijalankan. Tanya sama ada anda hanya akan memasukkan sampul surat atau ada tugas lain yang terlibat. Tentukan siapa yang akan membayar anda, bagaimana anda akan dibayar dan jika anda akan digolongkan sebagai kontraktor bebas atau sebagai pekerja.

3

Teliti syarikat. Hubungi Biro Perniagaan Better, Peguam Negara dan agensi perlindungan pengguna tempatan. Sahkan maklumat yang anda berikan dan periksa sama ada ada aduan terhadap syarikat tersebut. Lakukan carian Internet dengan nama syarikat dan perkataan "aduan" atau "penipuan" untuk melihat apakah orang lain telah mencatatkan pengalaman negatif mengenai bekerja di syarikat ini.

4

Teruskan dengan berhati-hati. Ikuti arahan syarikat tetapi selalu periksa dengan pejabat peguam negara anda jika ada yang kelihatan mencurigakan atau anda bimbang anda ditipu.

Menubuhkan Perniagaan Anda Sendiri

1

Tulis rancangan perniagaan yang merangkumi penerangan terperinci mengenai perkhidmatan memasukkan sampul surat anda, termasuk bagaimana anda akan mengendalikan dan memasarkan perniagaan. Pertimbangkan kemungkinan kos permulaan, seperti jumlah yang akan anda belanjakan untuk mengiklankan perniagaan anda dan sama ada anda akan menyediakan sampul surat atau wang pos. Sertakan maklumat terperinci mengenai bagaimana anda ingin dibayar.

2

Namakan perniagaan anda dan daftarkannya dengan negeri. Anda mungkin ingin memulakan perniagaan sebagai pemilik tunggal dan mendaftarkan nama perniagaan anda dengan kerajaan negeri anda sebagai "menjalankan perniagaan sebagai" atau DBA. Sebilangan besar negeri mempunyai arahan untuk mendaftarkan perniagaan di laman web mereka. Anda boleh menggunakan nombor Jaminan Sosial anda untuk tujuan cukai jika anda memilih untuk bekerja sebagai pemilik tunggal. Memperoleh Nombor Pengenalan Majikan adalah pilihan lain yang perlu dipertimbangkan.

3

Iklankan dengan membuat kad nama atau brosur untuk dibagikan. Hantarkan iklan di surat khabar tempatan dan iklan baris dalam talian, seperti Craigslist.com. Anda mungkin menarik lebih banyak pelanggan sekiranya anda menawarkan perkhidmatan tambahan, seperti menangani sampul surat atau menyediakan perkhidmatan mencetak atau menyalin.

4

Buat kontrak untuk pelanggan menandatangani sebelum melakukan perkhidmatan. Sertakan siapa yang akan memberikan sampul surat dan bahan lain, berapa lama masa kerja dan berapa banyak yang akan anda bayar. Mungkin bijak untuk meminta peguam untuk memeriksa kontrak anda sebelum memulakan.

5

Ikut arahan pelanggan anda. Kemukakan soalan dan jangan membuat andaian jika anda tidak pasti bagaimana melakukan sesuatu. Selesaikan kerja tepat pada masanya, kemudian hantarkan invois. Invois harus mengandungi perincian mengenai kerja yang anda laksanakan, seperti jumlah sampul surat yang disumbat atau masa yang diperlukan untuk menyelesaikan tugas. Ia juga harus merangkumi jumlah pembayaran tertentu.