Cara Mengatasi Warna Latar Belakang pada Posting di Wordpress

Kandungan di blog syarikat anda mungkin sangat bermaklumat dan ditulis dengan baik, tetapi sia-sia jika tidak menonjol dan menarik perhatian pengunjung. Anda dapat menumpukan perhatian calon pelanggan dengan mengubah warna latar belakang lalai dari catatan blog anda. Editor bawaan WordPress mempunyai mod HTML yang membolehkan anda mengganti warna latar belakang pos dengan mengubah atribut warna latar CSS (Cascading Style Sheet) menjadi warna pilihan anda.

1

Log masuk ke blog anda di WordPress.com.

2

Klik ikon "Catatan" di panel Papan Pemuka di sebelah kiri.

3

Letakkan kursor anda di atas siaran yang ingin anda ubah warna latar belakangnya. Klik pautan "Edit" yang muncul di bawah tajuk siaran.

4

Klik tab "HTML" di atas kotak alat editor siaran.

5

Klik di hadapan watak pertama kandungan siaran, kemudian tekan "Enter" untuk membuat baris kosong di atas teks. Klik selepas watak terakhir kandungan siaran, kemudian tekan "Enter" untuk membuat baris kosong di bawah teks.

6

Ketikkan tag "" dengan gaya warna latar baru di baris kosong yang anda buat di atas kandungan siaran. Contohnya, jika anda mahu warna latar posting berwarna kelabu muda, ketik (lihat Sumber untuk nama dan nombor heksadesimal untuk warna yang disokong oleh kebanyakan penyemak imbas Web).

7

Ketik "" di baris kosong yang anda buat di bahagian bawah siaran.

8

Klik "Pratonton Perubahan" untuk memastikan perubahan warna berlaku.

9

Tekan butang "Kemas kini" untuk menyimpan perubahan anda.