Cara Menghapus Tambah Berbahaya ke Internet Explorer

Alat tambah membolehkan anda memperluas ciri-ciri Internet Explorer yang sudah berguna dengan menambahkan pengaturcaraan profesional atau pengguna yang membantu menyesuaikan penyemak imbas dengan keperluan perniagaan anda. Sebilangan besar add-on adalah utiliti yang sah dan bermanfaat, tetapi akhirnya anda mungkin mengalami add-on yang berniat jahat yang menyebabkan masalah dengan penyemak imbas anda atau cuba mengekstrak maklumat dari tabiat melayari anda. Privasi yang dikompromikan ini berpotensi membahayakan atau mengeksploitasi perniagaan anda, jadi tambahan itu harus segera dihapus. Oleh kerana alat tambah adalah ciri pemalam, ia boleh dilumpuhkan atau dikeluarkan tanpa membahayakan Internet Explorer atau tambahan perniagaan lain. Walau bagaimanapun, jalankan Internet Explorer tanpa tambahan yang diaktifkan untuk mengelakkan pengekodan jahat daripada cuba memintas usaha anda.

1

Klik "Mula | Semua Program | Aksesori | Alat Sistem | Internet Explorer (Tanpa Alat Tambah)." Ini mungkin jalan pintas yang berbeza daripada yang biasa anda gunakan, tetapi melancarkan Internet Explorer tanpa pengaya diaktifkan.

2

Klik ikon gear "Tetapan" dan pilih "Urus Tambah."

3

Klik menu lungsur "Tunjukkan" dan pilih "Semua Pengaya." Cari di setiap jenis add-on sehingga anda menemui add-on yang ingin anda hapus.

4

Klik kanan add-on dan pilih "Remove."

5

Klik "Ya" di tetingkap dialog pengesahan.

6

Tutup Internet Explorer dan buka lagi menggunakan jalan pintas biasa anda. Add-on diaktifkan sekali lagi, tetapi add-on jahat tidak lagi ada.