Cara Memulakan Perkhidmatan Pembentukan Semula

Sekiranya anda berguna dan senang menyelesaikan sesuatu, memulakan perniagaan mengubahsuai dapat memberi anda cara untuk mencari nafkah dari sesuatu yang anda suka lakukan. Tidak kira apa yang berlaku di pasaran harta tanah, kontraktor pengubahsuaian selalu diperlukan, kerana pemilik rumah terus mencari cara untuk mengemas kini dan memperbaiki kediaman mereka. Semasa memulakan perniagaan pembentukan semula, anda mesti mempertimbangkan beberapa faktor dan mengikuti langkah-langkah yang betul dalam proses tersebut.

1

Buat rancangan perniagaan untuk syarikat pembentukan semula anda. Dalam rancangan perniagaan, gariskan perkhidmatan dan produk yang anda tawarkan kepada pelanggan anda. Juga, sertakan maklumat mengenai sama ada anda merancang untuk terlibat dengan francais atau memulakan sendiri. Dalam rancangan perniagaan, sertakan unjuran kewangan berdasarkan kajian mengenai harga dan pelanggan di kawasan anda. Kaji persaingan di kawasan anda untuk melihat apakah perniagaan renovasi lain dapat disokong secara realistik.

2

Beli lesen yang diperlukan di kawasan anda. Anda perlu membeli lesen perniagaan dari kerajaan bandar anda. Oleh kerana anda akan menjadi kontraktor, anda mungkin juga perlu membeli lesen kontraktor, bergantung pada undang-undang tempatan dan negeri. Beberapa kawasan juga memerlukan kontraktor untuk diikat. Ini memerlukan anda membeli bon penjamin dari syarikat bon.

3

Mengendalikan aspek undang-undang dalam menubuhkan perniagaan ubahsuai. Menubuhkan syarikat atau syarikat dengan tanggungan terhad supaya anda dapat menghadkan tanggungjawab peribadi anda. Anda juga perlu membeli polisi insurans untuk perniagaan anda. Ini harus memberi anda perlindungan liabiliti umum serta perlindungan untuk peralatan dan harta benda anda. Cari nama yang anda pilih ("berniaga sebagai") untuk memastikan nama tersebut belum digunakan di negeri anda, dan kemudian daftarkan nama perniagaan anda ke negara anda. Anda biasanya boleh melakukan ini di laman web setiausaha negara anda.

4

Dapatkan alat dan peralatan yang diperlukan untuk perniagaan anda. Bergantung pada sifat pengubahsuaian anda, anda mungkin memerlukan pelbagai jenis alat. Contohnya, ini termasuk membeli palu, senapang kuku, gergaji, batang pry, pemutar skru, tang, alat pita dan barang-barang lain. Anda juga memerlukan trak kerja atau van untuk melakukan perjalanan ke tempat kerja dan membawa alat anda.

5

Pertimbangkan untuk bergabung dengan persatuan pengubahsuaian atau pembangun di kawasan anda. Ini dapat membantu anda mengenali beberapa orang lain dalam perdagangan anda. Dengan membuat rangkaian, anda sering dapat mengetahui peluang di kawasan anda untuk menjana perniagaan atau menjalin hubungan.

6

Promosikan perniagaan renovasi anda di komuniti. Banyak pengubahsuaian tidak berfungsi sebagai rujukan, jadi apabila anda mendapat pekerjaan, penting untuk tidak membuat pelanggan senang. Pertimbangkan untuk mengatur program rujukan dengan pelanggan di mana anda membayar yuran rujukan untuk setiap pelanggan yang mengesyorkan anda kepada rakan. Iklankan di surat khabar, dalam talian, di radio atau di TV juga. Ketika anda baru memulakan perniagaan renovasi, anda mungkin juga ingin menawarkan promosi untuk mendapatkan beberapa pelanggan. Sebagai contoh, anda mungkin ingin menawarkan bayaran tetap untuk projek tertentu yang boleh anda tawarkan kepada pelanggan anda.