Cara Beriklan di Facebook Co-op

Pengiklanan koperasi membolehkan perniagaan anda menjimatkan wang pemasaran dengan bekerjasama dengan rakan strategik dan berkongsi kos kempen. Sekiranya anda pengeluar makanan, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk membuat perjanjian iklan koperasi dengan pasar raya yang membawa barang anda. Sekiranya anda menjalankan label rakaman dan mencari rakan kongsi strategik untuk berkongsi kos pemasaran anda, anda boleh menghubungi kedai yang membawa produk fizikal atau platform muat turun digital anda. Sebaik sahaja anda mempunyai pasangan, menetapkan kempen Facebook adalah proses yang mudah.

1

Dekati perniagaan yang mungkin berminat untuk membentuk perkongsian iklan koperasi dengan anda. Mulakan dengan melihat pelanggan atau pembekal anda sekarang bergantung pada jenis perniagaan yang anda jalankan. Anda kemudian dapat memperluas carian anda ke syarikat yang tidak berdagang dengan anda, tetapi perlu memulakan rundingan dengan mereka dari awal.

2

Bersetuju dengan strategi dengan rakan iklan koperasi anda. Bincangkan bagaimana membagi kos kempen dan membuat pasukan kreatif anda mengusahakan idea untuk iklan anda. Sekiranya anda tidak mempunyai jabatan pemasaran dalaman, pertimbangkan untuk menyewa agensi kreatif untuk menghasilkan kandungan anda. Anda juga boleh mempertimbangkan untuk mengintegrasikan kempen Facebook anda dengan iklan cetak, siaran atau dalam talian lain yang sedang anda jalankan. Anda perlu menyediakan gambar yang tidak lebih besar dari 110 piksel selebar 80 piksel dan menuliskan badan berukuran 135 aksara untuk iklan anda yang memaut ke halaman arahan promosi anda. Cara anda membagi kos akan bergantung pada keadaan individu setiap syarikat dan sifat kempen yang anda rancang.

3

Log masuk ke akaun Facebook anda, arahkan ke halaman "Iklan Facebook" dan klik "Buat iklan." Anda kemudian boleh menambahkan gambar dan salinan badan anda sebelum menetapkan khalayak demografi yang ingin anda jangkau dan perbelanjaan harian maksimum anda. Anda akan menerima sebut harga untuk setiap klik yang anda terima melalui Facebook. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan ini, ubah sasaran anda.

4

Klik "Pesan pesanan" dan lengkapkan butiran pembayaran anda untuk menyiarkan iklan anda.