Apa Yang Boleh Saya Jual Yang Tidak Mempunyai Inventori?

Inventori mahal. Sekiranya perniagaan anda bergantung pada mempunyai inventori yang besar, maka anda mungkin memerlukan sejumlah besar dana permulaan untuk membeli barang inventori anda, serta wang untuk dibelanjakan untuk simpanan dan insurans untuk inventori anda. Membawa inventori juga boleh menjadi risiko - jika barang tersebut tidak laku, anda mungkin mengalami kerugian semasa membeli. Dengan menghapuskan inventori, anda mengurangkan risiko dan jumlah wang yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan anda.

Barangan Penghantaran

Drop pengiriman adalah model perniagaan yang membolehkan anda menjual hampir apa sahaja tanpa inventori sama sekali. Dengan penghantaran drop, anda mengatur dengan pengeluar untuk menghantar barang terus kepada pelanggan anda. Pelanggan membuat pesanan dari laman web anda, kemudian anda meneruskan pesanan tersebut kepada pengilang. Pengilang mengemas pesanan, meletakkan label anda di atas kotak dan menghantar pesanan kepada pelanggan. Pengilang kemudian menagih anda untuk kos borong produk ditambah dengan bayaran untuk perkhidmatannya.

Barang Buatan Khas

Menjual barang yang anda hasilkan sendiri, untuk dipesan, membolehkan anda beroperasi tanpa inventori. Anda boleh menerima sedikit atau sebanyak pesanan yang anda inginkan, memastikan bahawa anda tidak perlu menyimpan barang. Model perniagaan ini berfungsi dengan baik dengan barang bernilai tinggi, seperti perhiasan, pakaian, perabot atau karya seni yang boleh anda buat satu demi satu. Pesanan boleh dibuat secara dalam talian melalui laman web anda sendiri atau secara peribadi.

Hartanah

Penjualan harta tanah tidak memerlukan inventori, kerana anda tidak perlu membayar harta tanah yang anda jual. Satu kelemahannya ialah menjual harta tanah memerlukan lesen, dan mungkin memerlukan sedikit masa untuk menjadi berlesen, bergantung pada tempat anda tinggal. Sebagai contoh, di Texas, jurujual harta tanah mesti mempunyai ijazah sarjana muda dan mesti mengambil minimum 210 jam arahan dalam bidang harta tanah, undang-undang agensi, undang-undang kontrak dan topik tambahan untuk dilesenkan. Pemohon lesen harta tanah Texas juga mesti ditaja oleh ejen berlesen dan menjalani cap jari.

Perkhidmatan

Banyak perkhidmatan tidak memerlukan inventori. Sebagai contoh, anda boleh menjual perkhidmatan dalam talian seperti mengemas e-buku, merancang laman web atau membuat webinar. Anda juga boleh menyediakan perkhidmatan seperti membersihkan, melukis atau berkebun. Semasa menubuhkan perniagaan yang menyediakan perkhidmatan, anda mungkin ingin mempertimbangkan sama ada anda memerlukan peralatan atau bekalan mahal yang mungkin semahal inventori. Sebagai contoh, untuk menjalankan syarikat katering, anda mungkin perlu membeli pinggan mangkuk, periuk dan kuali, serta bahan dan bekalan memasak.