Permainan Insentif Jualan

Permainan insentif penjualan dapat memberi inspirasi kepada pekerja untuk mencapai tujuan tertentu, mendorong mereka untuk bersaing antara satu sama lain, dan menciptakan lingkungan yang memupuk kerja berpasukan. Permainan yang dimaksudkan untuk meningkatkan penjualan dapat memiliki tujuan jangka pendek atau jangka panjang. Permainan insentif penjualan jangka panjang mungkin berjalan selama beberapa bulan dan mempunyai hadiah yang lebih besar, seperti bonus tunai atau percutian berbayar. Permainan insentif penjualan jangka pendek cenderung berjalan selama satu atau dua minggu dan menawarkan hadiah yang lebih kecil, seperti kad hadiah atau makan tengah hari bersama pihak pengurusan.

Bil $ 10 Terapung

Buku "Bermain Permainan di Tempat Kerja" menawarkan teknik motivasi menarik yang berlaku untuk pelbagai persekitaran penjualan. Cukup berikan $ 10 bil dan cabar tenaga penjualan anda untuk terus meningkatkan penjualannya untuk mendapatkan wang. Contohnya, orang pertama yang menjual minuman khusus kepada pelanggan dapat memegang $ 10. Orang seterusnya menjual dua minuman dan mengambil wang. Apabila orang lain menjual tiga minuman, dia mendapat bil $ 10. Ini berterusan sehingga peralihan berakhir.

Pemburuan Penjualan Penjualan

Laman web Business Balls menunjukkan bahawa orang akan bekerja paling keras apabila mereka adalah sebahagian daripada pasukan yang saling bergantung antara satu sama lain. Dalam permainan perburuan Sales Scavenger, bahagikan tenaga penjualan menjadi pasukan tiga atau empat. Ketikkan senarai yang merangkumi item yang dijual secara teratur di perniagaan anda, serta beberapa item yang merupakan cabaran sebenar untuk menjual. Sekiranya syarikat hanya menjual satu item, maka senarai tersebut boleh merangkumi jumlah sasaran penjualan. Pasukan mesti berusaha menjual semua item dalam senarai, atau mencapai jumlah yang terdapat dalam senarai. Hadiah untuk pasukan pemenang mungkin termasuk cuti, makan tengah hari dengan bos, atau kad hadiah untuk hari spa.

Bos untuk Hari

Daripada bersaing untuk cuti atau hadiah wang tunai, tawarkan peluang kepada pemain penjualan tertinggi untuk melangkah ke kasut pengurusan selama sehari. Melangkah ke bidang pengurusan dapat membantu jurujual memahami betapa pentingnya kuota bagi sebuah syarikat dan memberi inspirasi kepadanya untuk berusaha lebih dalam menjual produk tambahan. Bos kemudian mengambil tugas pemenang peraduan dan melangkah ke kasutnya.

Jualan Bingo

Buat kad bingo tersuai yang menampilkan produk atau jumlah penjualan tertentu. Oleh kerana setiap jurujual atau pasukan mengambil pesanan untuk produk atau jumlah itu, kotak di kad bingo ditandai. Tujuannya adalah untuk memeriksa kotak yang cukup untuk menjadi yang pertama mencapai "Bingo!" Pilihan lain adalah menggunakan pelanggan tertentu yang ingin dijamin oleh syarikat sebagai pelanggan baru. Pelanggan itu hanya dapat diamankan sekali, jadi ini menjadikan permainan lebih sensitif pada waktu.