Cara Menggabungkan Bidang Kenalan Pendua di Outlook

Pangkalan data maklumat hubungan anda tidak dapat dipisahkan dengan operasi harian anda di pejabat. Dengan itu, anda dapat berhubung dengan pelanggan dan pelanggan dengan mudah serta berkomunikasi dengan kontraktor dan orang lain tanpa perlu bersusah payah mengejar nombor telefon. Untuk memastikan rekod kenalan anda tetap murni, gabungkan kenalan pendua setiap kali anda diminta untuk mengelakkan kekacauan pangkalan data Outlook anda dengan helaian kenalan yang tidak diperlukan. Sekiranya anda mengimport kenalan dari fail data luaran, gabungkan rekod yang ada semasa proses import.

Gabungkan Kenalan Baru dengan Rekod Sedia Ada

1

Klik pilihan "Kemas kini dan Buka Hubungan Perniagaan yang Ada dengan Maklumat Baru dari Yang Ini" di tetingkap permintaan "Item Pendua Telah Dikesan".

2

Klik butang "Open Business Contact" untuk melihat bidang mana yang akan diperbarui dalam catatan kenalan yang ada. Kaji kenalan dan tutup tetingkap.

3

Klik butang "OK" untuk menyimpan perubahan anda.

Gabungkan Kenalan Semasa Mengimport dari Fail Data

1

Klik tab "File", dan kemudian klik tab "Business Contact Manager". Klik "Import dan Export" untuk melancarkan wizard import / eksport kenalan.

2

Klik "Import dari Fail", pilih fail pengurus kenalan yang ingin anda gabungkan ke Outlook dan kemudian klik butang "Buka". Klik butang "Seterusnya".

3

Pilih pilihan "Kemas kini Rekod Yang Ada" di bawah tajuk "Pengendalian Pendua".

4

Pilih bidang data tambahan yang ingin anda import, seperti sejarah komunikasi dan susun atur tersuai anda.

5

Klik butang "Import".