Cara Menstrim Podcast Video ke TV Anda

Ribuan podcast video perniagaan boleh didapati di Internet sekarang dan jumlahnya bertambah setiap hari. Sekiranya anda mempunyai akses Internet berkelajuan tinggi yang cukup 200 Mbps atau lebih tinggi, anda boleh menstrim podcast langsung atau pra-rakaman ke komputer anda dengan mudah. Sekiranya anda lebih suka melihatnya dengan rakan perniagaan atau hanya memilih skrin yang lebih besar, dengan beberapa langkah mudah anda boleh menonton streaming podcast di TV anda.

1

Periksa soket penyambung pada komputer dan TV anda. Sekiranya komputer anda dibeli atau dipasang setelah tahun 2010, anda harus mempunyai soket output HDMI di panel belakang desktop anda atau di sisi atau belakang komputer riba anda. Periksa soket input yang serupa di bahagian belakang atau sisi HDTV anda. Desktop dan komputer riba yang lebih lama akan mempunyai soket output RS-232, empat output RGB dan audio, sepasang audio-video tunggal output jenis RCA atau bicu S-video tunggal. TV yang dibina sebelum tahun 2007 secara amnya akan mempunyai input jenis RCA RGB dan audio berempat, sepasang input audio-video tunggal input jenis RCA atau jack input S-video tunggal.

2

Ukur jarak dari komputer ke TV anda dan beli kabel sepanjang itu dengan penyambung yang sesuai di setiap hujungnya. Sekiranya anda mempunyai komputer atau TV yang lebih lama, mungkin diperlukan untuk mendapatkan kabel dengan penyambung yang berbeza pada setiap hujungnya. Untuk panjang lebih dari enam kaki, kabel terlindung atau terlindung berfungsi lebih baik daripada variasi yang tidak dilindungi untuk mencegah kehilangan talian atau penurunan isyarat.

3

Matikan komputer dan penerima televisyen anda.

4

Sambungkan kabel audio-video ke input TV dan soket output komputer.

5

Hidupkan TV anda dan tetapkan pemilih input ke nombor input atau huruf yang telah anda pilih untuk menonton podcast video streaming.

6

Hidupkan komputer anda dan buka podcast streaming yang ingin anda lihat. Sekiranya anda menggunakan penyambung HDMI di setiap hujungnya, podcast akan segera muncul di TV anda. Sekiranya anda menggunakan soket RS-232 di komputer anda, klik kanan pada desktop anda dan tatal ke bawah ke Pilihan Grafik dan pilih "Keluaran untuk dipantau." Semua jenis penyambung lain harus segera mengaktifkan gambar TV dan suara podcast streaming.