Cara Menambah Mic ke Bose QC2

The Bose QuietComfort 2, disingkat QC2, memiliki alat komunikasi yang memungkinkan untuk menambahkan mikrofon ke fon telinga. Ini memungkinkan untuk menggunakan fon kepala yang membatalkan kebisingan dengan komputer atau telefon bimbit. Penyesuai hadir dengan dua pilihan untuk telefon bimbit 2.5mm atau bicu mikrofon komputer standard 3.5mm. Pemilik perniagaan boleh menghubungkan alat dengar mereka ke mikrofon untuk berkomunikasi di lapangan terbang atau konvensyen yang sibuk. Kesan pembatalan bunyi pada fon kepala membolehkan anda mendengar perbualan dengan jelas.

1

Sambungkan ujung paling jauh dari mikrofon pada kit komunikasi anda ke komputer atau telefon bimbit anda. Pilih penyesuai yang sesuai dari kit ke input mikrofon peranti anda. Soket mikrofon terletak di sebelah kiri bicu fon kepala pada kebanyakan peranti.

2

Sambungkan hujung paling dekat dengan mikrofon ke bicu 3.5mm yang terletak di lubang telinga kiri alat dengar.

3

Laraskan kelantangan pembesar suara menggunakan kawalan pada komputer atau peranti mudah alih anda. Bercakap secara semula jadi ke dalam mikrofon yang terpasang pada kit komunikasi. Peranti mempunyai pilihan bebas tangan untuk bercakap melalui mikrofon untuk digunakan dengan Skype atau telefon bimbit anda. Apabila anda menerima panggilan atau ingin membuat memo suara, klik pada butang untuk mengaktifkan mikrofon; muzik dimatikan secara automatik.