Cara Menolak Perbelanjaan Bergerak yang Dibayar oleh Majikan

Sekiranya anda mempunyai perbelanjaan bergerak kerana perubahan lokasi pekerjaan, anda mungkin dapat memotong perbelanjaan ini dari cukai anda. Sekiranya anda mempunyai perbelanjaan bergerak yang lebih besar daripada jumlah pembayaran balik yang ditunjukkan dalam kotak 12 Borang 1040, atau pembayaran balik anda dilaporkan sebagai upah di kotak 1, maka anda boleh mengemukakan Borang 3903 dengan penyata cukai anda untuk melaporkan perbelanjaan bergerak dan pembayaran balik ke IRS.

1

Kumpulkan maklumat anda. Majikan anda mesti memberi anda pernyataan terperinci mengenai perbelanjaan bergerak jika dia membayar sebahagian daripada perbelanjaan bergerak anda. Ini mungkin ada di Borang IRS 4782, atau di borang majikan sendiri.

2

Ketahui apakah anda layak untuk memotong perbelanjaan. Untuk mengurangkan perbelanjaan bergerak, tempat kerja utama baru anda mestilah lebih dari 50 batu lebih jauh dari rumah lama anda dari tempat kerja anda yang dulu. Di samping itu, anda mesti bekerja sepenuh masa di tempat kerja baru anda sekurang-kurangnya 39 minggu dari 12 bulan pertama sebaik sahaja anda berpindah.

3

Muat turun Borang IRS 3903. Anda boleh mendapatkan borang dengan melayari laman web IRS dan kemudian menaip "3903 perbelanjaan bergerak" ke dalam kotak carian utama di bahagian atas halaman. Klik "Cari" dan Borang 3903 akan muncul di bahagian atas senarai hasil.

4

Lengkapkan Borang 3903. Sekiranya pembayaran balik anda hanya dilaporkan di kotak 12 dengan kod P, tunjukkan semua perbelanjaan dan pembayaran balik yang dibenarkan pada borang tersebut. Sekiranya pembayaran balik anda dibahagi antara kotak 12 dan kotak 1, hanya laporkan pembayaran balik yang ditunjukkan dalam kotak 12 Borang W-2. Sekiranya keseluruhan pembayaran anda dilaporkan sebagai upah di kotak 1, tunjukkan semua perbelanjaan bergerak yang dibenarkan pada Borang 3903, tetapi jangan menunjukkan pembayaran balik.

5

Borang Fail 3903 dengan Borang 1040.