Potongan Cukai untuk Iklan di Kereta Anda

Pemilik perniagaan yang bijak mempromosikan perniagaan mereka secara kreatif dengan memasang iklan di kereta mereka. Ini boleh merangkumi iklan dicat, pelekat atau pinggan mangkuk. Walaupun terdapat banyak cara untuk mengubah penggunaan kenderaan anda menjadi pemotongan cukai, anda mesti berhati-hati untuk tidak melampaui batas elaun anda. Mengetahui potongan mana yang dibenarkan akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya kenderaan anda.

Kebenaran Mengenai Iklan

Menambah plakat, pelekat atau plat nombor syarikat ke kenderaan anda tidak bermaksud anda boleh menghapus sepenuhnya penggunaan kereta anda. Walaupun anda mungkin tergoda untuk berpendapat bahawa iklan membuat setiap perjalanan menjadi perjalanan perniagaan, undang-undang cukai tidak akan memihak kepada anda. Pada tahun 2010, Internal Revenue Service melakukan latihan pergigian ke mahkamah ketika penggunaan sepenuhnya kereta tersebut dilaporkan sebagai penentu pengurangan kerana terdapat iklan. Telah ditentukan bahawa amalan pergigian tidak dibenarkan memotong 100 peratus perbelanjaan kereta hanya kerana iklan kenderaan.

Lapisan Perak Potongan Kenderaan

Kos penambahan iklan pada kenderaan anda boleh ditolak cukai. Contohnya, jika anda membelanjakan $ 1,000 untuk mengupah seseorang untuk melukis logo anda di kereta anda, anda boleh menolak $ 1,000 sepenuhnya sebagai perbelanjaan perniagaan. Perjalanan ke tempat kerja tidak boleh dikurangkan, tetapi perjalanan perniagaan dan penggunaan kenderaan anda untuk mengangkut bahan perniagaan anda tidak terkira. Jejaki perniagaan anda menggunakan kenderaan dalam jarak tempuh untuk menentukan berapa peratus penggunaan anda yang berkaitan dengan perniagaan. Kumpulkan perbelanjaan kenderaan anda sepanjang tahun, termasuk penyelenggaraan. Gandakan jumlah itu dengan peratusan penggunaan perniagaan, dan itu akan menentukan apa yang dapat anda tolak.