Kelebihan Kumpulan Facebook berbanding Halaman

Halaman dan kumpulan Facebook masing-masing mempunyai kekuatan masing-masing - halaman memudahkan interaksi dengan sebilangan besar orang, sementara kumpulan sangat sesuai untuk komunikasi yang lebih intim. Halaman dan kumpulan mungkin dapat dilihat oleh seluruh komuniti Facebook, tetapi hanya halaman yang membolehkan ahli komuniti memulakan hubungan tanpa memerlukan persetujuan pentadbir.

Penglihatan

Halaman bermanfaat untuk berkomunikasi dengan sebilangan besar pengguna di komuniti rangkaian sosial. Setelah halaman diterbitkan, dapat dilihat oleh siapa saja yang mempunyai akaun Facebook, memungkinkan untuk menghubungi seluruh komuniti Facebook. Kumpulan menawarkan fleksibiliti dari segi penglihatan. Tiga pilihan privasi untuk kumpulan adalah terbuka, tertutup dan rahsia. Kumpulan terbuka dapat dilihat oleh semua orang, sementara kumpulan tertutup dan rahsia tidak mendedahkan kandungannya kepada bukan anggota.

Sambungan

Semua pengguna boleh berhubung dengan halaman di Facebook hanya dengan mengklik "Suka" di bahagian paling atas halaman. Halaman adalah pilihan yang baik jika anda mahu sebilangan besar orang berhubung dengan anda, dan tidak mahu menyetujui sambungannya. Sebelum seseorang dapat berhubung dengan kumpulan di Facebook, dia mesti meminta untuk menyertainya, walaupun kumpulan itu ditetapkan untuk membuka status. Proses kelulusan untuk kumpulan memberi anda kawalan terhadap siapa kumpulan anda berhubung dengan laman web ini.

Komunikasi

Apabila anda mengemas kini halaman Facebook, semua orang yang memukul "Suka" di halaman anda secara automatik mendapat cerita mengenainya di Laman utama Suapan Berita mereka. Halaman membolehkan anda mengintegrasikan komunikasi anda dengan maklumat Suapan Berita peminat anda, yang sering kali menjadi perkara pertama yang diperiksa oleh pengguna ketika mereka masuk. Mengemas kini kumpulan tidak akan membuat cerita Suapan Berita, tetapi setiap anggota kumpulan akan menerima bendera merah pemberitahuan di bahagian atas skrin Facebooknya. Ahli kumpulan juga menerima pemberitahuan mengenai jawatan ahli, bukan hanya pentadbir.

Keseluruhan Penggunaan

Halaman Facebook mesti dimulakan oleh wakil perniagaan atau organisasi lain, menjadikannya platform pilihan untuk mempromosikan sesuatu. Kumpulan, sebaliknya, disyorkan oleh Facebook untuk berhubung dengan kumpulan orang yang lebih kecil yang sudah anda kenal. Mana-mana pengguna Facebook dibenarkan memulakan kumpulan Facebook.